Google reklam kurallarını ihlal eden uygulamaları Play Store'dan kaldıracak! - Haberler - indir.com

Google reklam kurallarını ihlal eden uygulamaları Play Store'dan kaldıracak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-21 19:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde Android iyileştirmelerine daha çok önem veren Google kullanıcılar için oldukça can sıkıcı olan bir soruna çözüm getiriyor.

Android işletim sistemi ve uygulama mağazası için son dönemde kritik güncellemeler yayınlayan Google reklamlarla ilgili yeni bir adım attı. Konuyla ilgili bugün açıklama yapan arama moru devi Android’in uygulama mağazası Play Store’dan 600 tane uygulamanın kaldırıldığını açıkladı. Bu uygulamaların 4.5 milyar kez indirildiğinin altını çizen Google’ın uygulamaları kaldırma nedeni ise kullanıcılara gereğinden çok reklam göstermesi. Hemen hemen tüm Android kullanıcılarının şikayetçi olduğu bu sorun için Google ipleri ele almış gibi duruyor. Gelecekte bu tip sorunların yaşanmaması için ciddi önlemler almaya başladıklarını aktaran şirket bugünden sonra kullanıcılara rahatsızlık veren uygulama içi reklamlar konusunda çok daha hassas davranacağının altını çizdi. Kullanıcıların uygulamayı kullanmasına engel olarak kadar çok reklama izin vermeyeceğini belirten Google artık kullanıcıların uygulamalar açık değilken karşılaştığı reklamları da ortadan kaldırıyor.

Google konum erişimi isteyen uygulamalara sınırlama getiriyor!Google konum erişimi isteyen uygulamalara sınırlama getiriyor!

Aldığınız her içerik için Google Play Puanları kazanacaksınız

Bu konuyla ilgili iyileştirmeler ve gelişmeler için özel bir yapay zeka algoritmasından faydalanacağını açıklayan Google bu sayede kullanıcılara çok daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor. Ücretsiz uygulamaları reklamların ayakta tuttuğu bir gerçek olsa da, söz konusu reklamların kullanıcı deneyimini de yok etmemesi gerekiyor.

Google, Play Store'u iyileştiriyor

Geçtiğimiz günlerde yeni bir özellik üzerinde çalıştığı öğrenilen şirketin kullanıcılara sunmayı planladığı yeniliklerden biri de Incremental file Sytem isimli bir dosya sistemi. Henüz indirilmesi bitmeyen oyunları kullanıcıların anlık olarak denemesine olanak tanıyacak bu sistem sayesinde Android kullanıcıları indirmek üzere oldukları oyun hakkında fikir sahibi olabilecekler. Bu sayede beğenilmeyen oyunların indirme sayısını da bir hayli azalmış olacak. Ancak bu özellik için kullanıcıların henüz beklemesi gerekiyor. Android 12 işletim sistemiyle kullanıcılara sunulması beklenen bu özellik için henüz uzun bir zaman var.


Google, Android için oyun odaklı bir özellik daha geliştiriyorGoogle, Android için oyun odaklı bir özellik daha geliştiriyor
Google Pixel 5 pil paylaşımı özelliğine sahip olacakGoogle Pixel 5 pil paylaşımı özelliğine sahip olacak

PAYLAŞ