Google Pixel 5 pil paylaşımı özelliğine sahip olacak - Haberler - indir.com

Google Pixel 5 pil paylaşımı özelliğine sahip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-20 21:41:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sadece bir kaç önce Android 11 geliştirici önizleme sürümünün yayınlandı. Yılın üçüncü çeyreğinde kullanıcıların beğenisine sunulması beklenen bu Android sürümü üzerinde değerlendirmelere başlayan XDA geliştiricilerinin sunduğu önemli detaylara rastlandı. 

Google tarafından bu yıl içerisinde piyasaya sürülecek olan bu yeni amiral gemisi Pixel 5 adlı akıllı cihazın ters kablosuz şarjı destekleyeceği anlaşılan durumlar arasındadır. Söz konusu bu özellik cihazınızın ayarlar menüsünden Pil paylaşımı şeklinde adlandırılacak ve Google Pixel 5 adlı akıllı cihazınızın kablosuz kulaklıklar, akıllı saatler ve hatta öyle ki diğer akıllı cihazlarda olduğu gibi çeşitli cihazları şarj etmesine izin verilecektir. 

Pil paylaşımı özelliği Google Pixel 5'de de olacak

Hem tasarımıyla hem de donanımsal özellikleriyle dikkatleri üzerine toplayacak olan Google Pixel 5 adlı akıllı cihaz pil paylaşımı özelliğine sahip olacak. Ters kablosuz şarj ya da Google tarafından adlandırıldığı haliyle pil paylaşımı yeni olan bir özellik değildir. Özellikle son bir yıl içerisinde piyasaya sürülen amiral gemisi nitelikli akıllı cihazlarda yer alan bu özelliği kullanarak diğer cihazları da kolaylıkla şarj edebilirsiniz. 

Bu duruma örnek vermek gerekirse; Galaxy S20’de 9W gücünde ters kablosuz şarj etme özelliği yer alıyor. Bununla beraber Mate 30 Pro adlı akıllı cihazda bu özellikle beraber tasarlandı. Söz konusu bu özelliğin kodlarında “com.android” yerine “com.google.android” ifadesine yer verilmesi Android ile sunulan açık kaynak kodlu özelliklerden birisi olmayacağını gösteriyor. Bunun yanı sıra "config_model_device_name" kod dizisinde şu anda yalnızca "redfin" değeri yer alıyor. "Redfin" kod adının Qualcomm Snapdragon 765 işlemciden güç alan, orta – üst seviye bir Pixel cihaza ait olduğu iddia ediliyor. Yeni üretilen amiral gemilerinin ters kablosuz şarj özelliği sunuyor olması kullanıcılar adında son derece fonksiyoneldir. Bu özellik sayesinde akıllı cihazınızı sorunsuz bir şekilde şarj etmenin kolaylığını yaşayabilirsiniz. 





PAYLAŞ