Google Play otomatik oynatılan videolar nasıl devre dışı bırakılır? - Haberler - indir.com

Google Play otomatik oynatılan videolar nasıl devre dışı bırakılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-05 17:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Google’ın Android için sunmuş olduğu Google Play Store uygulama mağazası birçok özelliğe sahip durumda. Bu özelliklerden birisi de Google Play otomatik başlayan videolar oluyor. Ancak bu videolar can sıkan ve mobil internetinizi harcayan içerikler oluyor. Google’ın sunmuş olduğu bu uygulama videoları gezinti esnasında otomatik olarak çalmaya başlıyor ve oldukça sinir bozucu olabiliyor. Ancak opsiyon olarak sunulan bu video oynatma özelliği küçük bir ayarlar devre dışı bırakılabiliyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Google Play Store’da oynatılan otomatik videolar nasıl devre dışı bırakılır bu sorunun cevabını vermeye çalışacağız.

Google Play otomatik oynatılan videolar nasıl kapatılır?

Google Play Store'un az bilinen 18 özelliğiGoogle Play Store'un az bilinen 18 özelliği

YouTube ve Netflix gibi video içerikleri platformlarda da gördüğümüz bu video oynatma özelliği son olarak Google Play Store’a da geldi. Google Play’de yer alan uygulama ve oyun videoları otomatik olarak başlıyor. Ancak yapacağınız ufak bir ayarlama ile bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun için ilk olarak Google Play Store’a giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra sol üst menüden Ayarlar > Otomatik video başlatma sekmesi altında üç farklı seçenek karşınıza çıkacak.

  • Auto play videos at any time – Videoları otomatik oynat
  • Auto play videos over Wi-Fi Only – Otomatik videoları sadece kablosuz ağ üzerinde oynat.
  • Don’t auto play videos – Otomatik başlayan videoları oynatma.

Seçenekler arasında videoları otomatik oynatmayı kapatabileceğiniz gibi sadece kablosuz bir ağa bağlıyken oynat gibi çeşitli seçenekleri de seçebilirsiniz. Ancak Wifi yerine daha çok mobil kota internet paketi kullanan bir kullanıcı iseniz, bu noktada otomatik başlayan videoları oynatma seçeneğini seçerek özelliği tamamen kapatabilirsiniz. Bu işlem sayesinde Google Play Store’da gezerken videolar otomatik olarak açılmayacak ve böylece kotanızdan oldukça yüksek tasarruflar sağlamış olabileceksiniz.


Google Play Store'da 5 milyar indirilmeye ulaşan uygulamalar, son katılan Google Drive!Google Play Store'da 5 milyar indirilmeye ulaşan uygulamalar, son katılan Google Drive!
Google Play Store ve App Store yılbaşı gelirleri belli olduGoogle Play Store ve App Store yılbaşı gelirleri belli oldu

PAYLAŞ