Google Meet kamera hatası nasıl düzeltilir? - Haberler - indir.com

Google Meet kamera hatası nasıl düzeltilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-21 13:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Sesli ve görüntülü arama yapılmasını destekleyen Google Meet, çok katılımlı oturumlara da izin vermektedir. Mobil ya da masaüstünden kolay bir şekilde Google Meet  oturumlarına katılabilecek kullanıcılar zaman zaman web kamera hatalarıyla karşılaşabilmektedir. Çalışan bir web kamerası olsa dahi yanlış yapılandırmalar ya da ayarlardaki hatalar, Google Meet üzerinde web kamerası kullanılmasını engellemektedir. Harici ve dahili web kameraları destekleyen Google Meet’te web kamerası hatalarını düzeltme adımlarıyla uygulamayı sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Google Meet’te kamera hataları nasıl düzeltilir?

Google Meet’te kamera hatasının alınmasının en yaygın nedeni arayıcının kameraya erişiminin olmamasıdır. Ancak genel olarak çalışmayan bir kamera için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Google Meet artık daha güvenli ve kolayGoogle Meet artık daha güvenli ve kolay

Kamerayı test etme

Çalışmayan kamera için öncelikle yapılması gereken kameranın test edilmesidir. Böylece sorunun kameradan mı yoksa yazılımsal bir sorundan mı kaynaklandığı kolayca tespit edilebilir. Bunun için başlat menüsü üzerinden uygulama listesinde yer alan kamera uygulamasını açın. Mac bilgisayarlar için FaceTime’ı açarak kamera kontrolü de yapılabilir.

Eğer iki seçenekte de ekranda kamera görüntüsü yer alıyorsa, sistem ve kamerada herhangi bir problemin olmadığı belirlenebilir. 

Sanal kamera uygulamalarını kaldırma

Sanal kamera uygulamaları, kamera ayarlarında yanlış yapılandırmalara neden olabilmektedir. Eğer bu tip uygulamalar kullanıyorsanız bu uygulamaları silmeli ya da kapatmalısınız. 

Google Meet için kamera seçimi 

Tarayıcı üzerinden erişilen Google Meet için tarayıcıda kamera erişim izni verilmelidir. Bu tarayıcı kullanımlarında kamera, mikrofon ve konum bilgisi gibi verilere ulaşmak isteyen tüm siteler için genel bir prosedürdür. Genelde siteye giriş yapıldığında adres çubuğunun sağ köşesinde konuyla ilgili bildirimler gösterilecektir. İzin seçeneklerini kontrol etmek için Google Meet’i açın ve bir oturuma katılın ya da yeni bir oturum açın.

Ardından sağ üst köşedeki üç noktayı ve ayarlar adımlarını takip edin.

Video seçeneğinde açılı menü üzerinden kamera ve mikrofon için kapsamlı bir denetim yapabilirsiniz. Doğru kamera seçimi yapıldıktan sonra izinleri kontrol ederek sorunu çözebilirsiniz.

Bunun için bilgisayar ayarlarından gizlilik sekmesine ve kamera seçeneklerine erişin. Burada cihaz için kamera erişimini etkinleştirin.

Tüm bu seçenekler çözüm olmadıysa, farklı tarayıcılar yerine Google Chrome kullanmak, internet kontrolü gerçekleştirmek de çözüm olabilmektedir. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ