Google Meet artık daha güvenli ve kolay - Haberler - indir.com

Google Meet artık daha güvenli ve kolay

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-24 10:00:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google Meet için yapılan yeni geliştirmeler için resmi blog yazısı ile duyuru yapan Google, uygulamanın daha güvenli ve daha kolay kullanılabileceğini söyledi.

Pandemi süreci ile birlikte dünya genelinde en çok kullanılan online konferans uygulamalarından birisi olan Google Meet, Google için yeni bir fırsat ve gelir alanı oluşturdu. Gösterilen ilgi ile birlikte daha fazla özellik ile desteklenen ve yeni geliştirmeler alan Google Meet, şu anda şirketin en gözde ürünlerinden bir tanesi. 22 Haziran tarihinde Google resmi blog sayfasında yayınlanan yeni bir yazı ise uygulamada yapılan değişiklikler ile ilgili önemli bilgilerin öğrenilmesini sağladı.

Google Meet toplantılarda fark edilmenizi iyileştirecek           Google Meet toplantılarda fark edilmenizi iyileştirecek           

“Google Meet çok daha ilgi çekici!”

Google resmi sayfasında yayınlanan yeni blog yazısı Google Meet Ürün yöneticisi Maryam Sanglaji imzası taşıyor. Yazıda özellikle 2020 yılı boyunca video konferans ve eğitim gibi alanlarda bağlantıda kalmak için uygulamanın oldukça önemli bir destek sunduğu belirtildi. Okul ya da işletmelerin bir arada kalabilmesi ve kesintisiz bir şekilde iletişim sağlayabilmesi adına uygulamada yapılan yeni özelliklerin duyurulduğu blog yazısında, özellikle güvenlik özelliklerine değinildi. 

Yeni geliştirilen sistem ile birlikte öğretmenlerin mevcut oturumu birlikte yönetmesi daha kolay hale getirildi. Öğretmenler toplantıya katılmak için hazır olduğunda öğrencilerin bekleme odasına yerleştirilmesi ve bu arada birbirini görmemesi güvenlik adına özel olarak engellendi. Classroom listesinde olan öğrenciler, herhangi bir onay almaya gerek kalmadan oturuma katılabilse de liste dışında olan kişilerin uygulamaya dahil olarak görüşmeye katılması mümkün olmayacak. Bu tür durumlarda yöneticilerden izin alınması gerekecek.

Yeni sistem ile birlikte video kilidi adı verilen yeni bir özelliği daha kullanıma sunan Google, herkesin videosunu aynı anda kapatma imkanı sunacak. Aynı anda herkesi sessize alma gibi çeşitli toplu kontrollerin geliştirildiği Google Meet, bu sayede daha kolay ve akıcı bir görüşmenin yapılmasına imkan tanıyacak. 

Yöneticilerin daha gelişmiş kontrollere ve yönetime sahip olabilmesi için yönetici konsoluna bir dizi ayar ekleyecek olan Google, böylece görüntülü görüşmeler için çeşitli kişiselleştirmelerin yapılmasına imkan tanıyacak.

“Kullanımı daha kolay”

Uygulamadan yapılan bir diğer yenilik ise esnek bir şekilde uygulama ara yüzünün değiştirilebilmesi. Katılımcılar ve yöneticiler uygulama ara yüzünde odaklanmak istedikleri alanları daha fazla ön plana çıkararak farklı düzen seçeneklerini artık kullanabilecek. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ