Google Klavye Gboard'ın çalışmaması ve çözümü - Haberler - indir.com

Google Klavye Gboard'ın çalışmaması ve çözümü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-11 14:50:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın başarılı uygulamalarından birisi olan Gboard, sahip olduğu özellikler ile kullanıcılar tarafından ilk tercih olarak kullanılmaya devam ediliyor. Ancak telefonunuzda olan başka bir Huawei veya Samsung gibi klavyeler yüklüyse bu noktada sistem Gboard’ın sorun çıkartması noktasında bu klavyelere geri döner. Ancak sisteme ait bir klavye yok ise ve Gboard klavyesi problem çıkarttıysa, sizlere Goboard klavyesinin çalışmama sorunu ve çözümlerine yönelik yapabileceklerinizden bahsedeceğiz. Gelin şimdi Gboard klavyesi çalışmama sorunu nasıl çözülür detaylıca bakalım.

Gboard klavye uygulaması çalışmama sorunu ve çözümleri

Gboard Yapay Zeka ile GIF ÖnerecekGboard Yapay Zeka ile GIF Önerecek

Kurulumu PC üzerinden gerçekleştirin

Telefonunuza yeni bir klavye uygulaması yüklemek için muhtemel olarak Google Play Store uygulamasını kullanıyorsunuz. Ancak bu yükleme işlemini PC’den yaparak daha temiz bir kurulum gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Google Play Store web sitesine giderek Google hesabınıza giriş yapın. Daha sonra yükle butonu aktif olacak ve Gboard uygulamasını yükle diyerek telefona otomatik olarak yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

Verileri temizlemeyi deneyebilirsiniz

Uygulamalar ilk indiklerinde problemsiz olarak çalışırken, zaman geçtikçe şişerler ve çeşitli veri içerikleri biriktirirler. Bu sebeple ise çalışmalarında çeşitli sorunlar yaşanabilir. Bu noktada Gboard uygulamasını silerek baştan yükleyebilir veya verileriniz temizleyebilirsiniz.

Bunun için Ayarlar > Uygulamalar > Gboard uygulamasına girin. Burada depolama bölümüne dokunun. Bu noktada Gboard’ın hem verilerini hem de önbelleğini temizle butonlarına basarak uygulamayı ilk indirmiş olduğunuz haline çevirebilirsiniz.

Kararlı sürümü tekrar yükleyin

Gboard uygulamasının çalışmama problemi devam ediyor ise, uygulamayı baştan yüklemeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca Beta sürümü kullanıyorsanız, bunun yerine kararlı sürümü indirmenizde fayda olacaktır. Beta programından çıkmak için Google Play Store’da Gboard uygulama sayfasını açın. Aşağılarda yer alan Beta bölümünde Çıkış’a basın ve Gboard’ı telefonunuzdan silerek tekrardan yüklemenizi gerçekleştirin.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ