Google hata ödül programı kapsamında 6.7 milyon dolar ödedi - Haberler - indir.com

Google hata ödül programı kapsamında 6.7 milyon dolar ödedi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-08 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android ve Chrome gibi hizmetler üzerinde oluşan oluşan güvenlik açıklarını bulanlara her yıl milyonlarca dolar ödeme yapan Google, 2020 yılında da kesinin ağzını açmaya karar verdi. ABD merkezli teknoloji devi, ürünlerindeki arka kapıları ve hataları bulan kişilere geçtiğimiz yıl tam 6,7 milyon dolar ödeyeceğinin açıklamasını yaptı. 

Hata ödül programında Google kesenin ağzını açtı

Dijitalleşen dünyanın her geçen gün daha da genişlemesi ile beraber, internetteki ayak izinin de aynı oranda büyümesine sebep oldu. Bunun bir yansıması olarak şirketler de, onlara emanet edilen verileri koruyabilmek adına dijital güvenlik konusuna da önem gösteriliyor.  Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, kimileri tarafından günümüzün 'sanal direktörü' olarak nitelendiriliyor olsa da her yıl geleneksel olan gerçekleştirilen Güvenlik Açığı Ödül Programları sayesinde hizmetlerinde oluşan açıkları ve hataları hızlı bir şekilde tespit edip karşılık alabiliyorlar. 

Google Pixel telefonlarına dokunmatik ekran düzeltmeleri ve güvenlik güncellemesi geliyorGoogle Pixel telefonlarına dokunmatik ekran düzeltmeleri ve güvenlik güncellemesi geliyor

2019 yılında Android, Chrome ve Google Play gibi servislerdeki güvenlik açıklarını ortaya çıkaran kişilere 6,5 milyon dolar veren internet devi, ödül havuzunu her geçen gün daha da artırmaya devam ediyor. Konuyla ilgili olarak Google tarafından yapılan açıklamalara göre, 2020 yılkında Google ürünlerinde açık ortaya çıkaran 62 ülkedeki 662 güvenlik araştırmacısına toplam 6,7 ​​milyon dolar para ödülü verdiği dile getirildi. Bu yüksek meblağ, şirketin bugüne kadar hata ödül programı kapsamında güvenlik araştırmacılarına karşı ödemiş olduğu en büyük para ödülü olarak kayıtlarda yerini aldı. Ödül havuzunun birçoğunu, Google Chrome'daki açık ve hatalara yönelik olarak yapılan ödemeler oluşturdu. Şirket, tespit edilen 300 hata için güvenlik konusunda araştırma yapanlara 2,1 milyon dolardan daha fazla ödeme yapacakları açıklandı. 

Ödül toplamda 21 milyon dolara çıktı

Android işletim sisteminde ortaya çıkarılan bu hatalar için 1,74 milyon dolar ödül dağıtımı yapan Google uygulama marketi Play Store'un en popüler Android uygulamalarında yer alan hatalar için de 270 bin dolar ödeme yaptı. Teknoloji devi, bu yıl 10'uncu yılına giren Güvenlik Açığı Ödül Programları kapsamında bugüne kadar toplam 21 milyon dolar ödediğini dile getirdi. Başarılı isim Google aynı zamanda şirketin dijital güvenlik alanındaki yenilikçi projeleri finanse etmek adına aktif hale getirdiği hibe programı çerçevesinde, güvenlik araştırmacılarına 400 bin dolardan fazla ödeme yaptığını dile getirdi.


Xiaomi'den Google'a darbe! Google servisleri Çin'de kullanılmayacakXiaomi'den Google'a darbe! Google servisleri Çin'de kullanılmayacak
Google, sadece 2020 4. çeyrekte 15,2 milyar dolar kar ettiGoogle, sadece 2020 4. çeyrekte 15,2 milyar dolar kar etti
Yeni Google Analytics kurulumu nasıl yapılır?Yeni Google Analytics kurulumu nasıl yapılır?

PAYLAŞ