Xiaomi'den Google'a darbe! Google servisleri Çin'de kullanılmayacak - Haberler - indir.com

Xiaomi'den Google'a darbe! Google servisleri Çin'de kullanılmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-03 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli dev şirket Xiaomi, MIUI adlı Android tabanlı kendi işletim sistemini geliştirmek adına çalışmalar yapıyor ve bunu düzenli olarak iyileştirmek için çeşitli alanlarda çaba gösteriyor. Son zamanlar içerisinde bazı MIUI kullanıcıları akıllı telefonlara Google Mobile Servisleri'ni yükleyemediklerini bildirmeye başladılar. Yaşanan bu sorunun MIUI 12.5 güncellemesi ile geldiği tahmin ediliyor. Bugün ise Çinli üretici bu soruna cevap verdi. Şirket, uyumluluk sebebiyle GMS uygulamalarının yüklenmesine izin vermeyeceğini bildirdi. Aynı zamanda yan yollarda bile bu uygulamalara ulaşım mümkün olmuyor. 

Xiaomi telefonlar, Çin’de Google Hizmetlerini kullanmayabilir

Uzak mesafeli şarj cihazı Xiaomi Mi Air Charge'ı duyurduUzak mesafeli şarj cihazı Xiaomi Mi Air Charge'ı duyurdu

Üretici şirket, Google Servisleri telefonlarda yüklü olmayan cihazların bu uygulamaları artık yükleyemeyeceklerini dile getirdi. Google Hizmetleri, Çin içerisinde yasak olduğu için birçok cihaz GMS desteğine sahip değildir. Bu sebeple de GMS yüklü olmayan cihazların artık bu hizmetlerden faydalanamayacak olması kullanıcıların üzülmesine sebep olabilir. Çinli şirket Xiaomi, bu politika değişikliğiyle karşılaşan cihazların listesini şu an için aktarmadı. Ancak bazı kullanıcılar, Redmi K30 Ultra ve Redmi 10X 5G‘nin GMS uygulamalarını artık desteklemediğini forumlarda paylaştılar.

Konuyla ilgili kısıtlamalar şu an için sadece şirketin iç pazarında yani Çin içerisinde geçerlidir. Bununla beraber, diğer bölgelerde yer alan kullanıcılar Google Hizmetlerini aktif bir şekilde kullanmaya devam edebilecekler. Bu sorunun temel kaynağının “Çin ile ABD arasındaki gerilimden dolayı Xiaomi’nin kara listeye alınması” olması muhtemel olarak gözüküyor. Aynı zamanda şirket, ABD Hazine Bakanlığı‘na da bu konuda dava açtı. Gelecek günler içerisinde Xiaomi, ABD ve Google arasında neler olacağı da heyecanla bekleniyor. 


Xiaomi Mi 11 Pro afişi ortaya çıktıXiaomi Mi 11 Pro afişi ortaya çıktı
Xiaomi yeni akılı gözlüğüyle beyin hastalıklarını tedavi etmeyi amaçlıyorXiaomi yeni akılı gözlüğüyle beyin hastalıklarını tedavi etmeyi amaçlıyor
Xiaomi ABD hükümetine dava açtığı iddiaları karşısında resmi açıklama yaptıXiaomi ABD hükümetine dava açtığı iddiaları karşısında resmi açıklama yaptı

PAYLAŞ