Google Pixel telefonlarına dokunmatik ekran düzeltmeleri ve güvenlik güncellemesi geliyor - Haberler - indir.com

Google Pixel telefonlarına dokunmatik ekran düzeltmeleri ve güvenlik güncellemesi geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-03 09:01:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

Google Pixel telefonları, bazı güvenlik açıkları için bazı hata düzeltmeleri ve yamalar içeren Şubat 2021 güvenlik güncelleştirmesi alıyor. Bu güncelleme Pixel 3 ve üstü için kullanılabilir ve aşamalı olarak yayınlanır, bu da her Pixel telefon sahibinin hemen alamayacağı anlamına gelir. Şubat 2021 için Pixel Güvenlik Güncelleştirmesi, Pixel 4a 5G ve Pixel 5 üzerindeki bir sensör sorununu ve dokunmatik ekran sorunlarını giderir. Öte yandan, yamalı olan güvenlik açıkları yüksekten kritik önem derecesine kadar değişir.

Google Pixel 4a 5G sahipleri, Aralık 2020 güncellemesinden sonra dokunmatik ekran sorunlarından şikayet etti.

Resmi destek sayfasında Google, Şubat 2021 Android Pixel Güvenlik güncellemesinin Pixel 3/ Pixel 3 XL, Pixel 3a/ Pixel 3a XL, Pixel 4/ Pixel 4 XL, Pixel 4a, Pixel 4a 5G ve Pixel 5 için kullanıma sunulmaya başladığını paylaştı. Güncellemede bulunan düzeltmeler, başlangıçta belirli sensörlerin algılanmasını engelleyen bir sorunu içerir. Bu düzeltme, belirtilen tüm Pixel telefonlar için kullanılabilir.

Google is investing in the construction of the world's first autonomous roadGoogle is investing in the construction of the world's first autonomous road

Google Pixel 4a 5G ve Pixel 5, yanıt vermeyen gezinme düğmelerine, kenar musluklarına ve diğerlerine yol açan Dokunmatik Ekran Sorunları için bir düzeltme alır. Pixel 4a 5G kullanıcıları, Aralık 2020 güncellemesinden sonra dokunmatik ekran sorunlarından şikayet ettiler ve o sırada Google, bunların bir sonraki güncellemede ele alınacağını söyledi. Ancak, Ocak güncellemesi kullanıcılar için sorunları düzeltmedi. Şimdi, “dokunmatik deneyim için daha fazla ayar ve iyileştirme " içeren Şubat güncellemesinin bu sorunları çözmesi bekleniyor.

Güvenlik yamalarına gelince, Pixel telefonlar için Şubat 2021 güncellemesi Androidruntime, framework, media framework, system, Google Play system, Kernel components ve Qualcomm bileşenlerini çözüyor. Bu güvenlik açıkları, uzak bir bilgisayar korsanının keyfi bir kod yürütmesine izin verebilecek media framework'te bulunan kritik bir önem ile yüksek ila kritik önem arasında değişmektedir. Sistemde, Qualcomm bileşenlerinde ve Qualcomm kapalı kaynak bileşenlerinde de kritik bir güvenlik açığı vardı.

Google, bu over-the-air (OTA) güncellemesinin taşıyıcılarda ve telefonlarda aşamalı olarak yayınlandığını söylüyor. Güncellemeyi manuel olarak kontrol etmek istiyorsanız, Ayarlar > Sistem > Gelişmiş > sistem güncellemesi'ne gidin ve Pixel telefonunuz için yayınlanmışsa güncellemeyi burada görmelisiniz.



PAYLAŞ