Google Haritalar'a pandemi dönemi için faydalı bir özellik eklendi - Haberler - indir.com

Google Haritalar'a pandemi dönemi için faydalı bir özellik eklendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-18 20:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Corona virüs salgınının başlamasından bu yana Haritalar servislerine birçok yeni özellik ekleyerek geliştiren Google, bu sefer de toplu taşımaların doluluğu ile ilgili bir çalışma yaptı. Google Haritalar, yeni özelliği ile beraber toplu taşıma araçlarındaki doluluk oranını gösterecek özelliğe kavuşacak. Günümüzde trafik yoğunluğu, özellikle büyük şehirlerde son derece önemli bir problem haline gelmiş durumdadır. Bu tür durumlarda akıllı cep telefonlardaki, tabletlerdeki, ya da arabalardaki Google Haritalar servisi, gerçekten hayat kurtarma niteliğine sahiptir. 

Fakat yoğunluğun ve kalabalığın sıkıntı oluşturduğu tek yer trafik değil aynı zamanda toplu taşıma araçlarındaki, özellik bu salgın günlerindeki, yoğunluk da oldukça önemli bir hale gelmiş durumdadır. Teknoloji devi, Haritalar servisinde en sonunda bu duruma el alttı. 

Google Haritalar, sürücüler için daha kullanışlı hale gelecekGoogle Haritalar, sürücüler için daha kullanışlı hale gelecek

Google Haritalar'a yeni özellik geldi

Google, Haritalar uygulamasına  eklemiş olduğu bu yeni özellik sayesinde tren ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarının gerçek zamanlı olarak ne kadar dolu olduğunu kullanıcılara sunuyor. Salgın başladığı günden bugüne kadar Haritalar uygulaması sayesinde yaklaşık olarak 250 yeni özellik ekleyen Google, toplu taşıma araçlarının gerçek zamanlı olarak doluluk oranlarını gösterecek. 

Lider isim aslında anonim hale getirilmiş Konum Geçmişi verilerinden elde edilen toplu taşıma tahminlerini geçtiğimiz yıldan bu yana sunuyordu. Fakat o halde belli olan saatlerde toplu taşıma aracının ne kadar dolu olduğuna dair tahminler sunuluyordu. Söz konusu bu yeni özellikle beraber gerçek zamanlı olarak ne kadar dolu olduğuna dair de bilgi verilecek. Toplu taşıma araçları her gün birçok insan tarafından kullanılıyor. Bu nedenle de koronavirüs salgınını halen geride bırakamadığımız şu günlerde bir toplu yaşıma aracının ne kadar dolu olduğunu bilmek de oldukça önemlidir. Son zamanlarda ise potansiyel COVID-19 aşılarıyla ilgili umut verici gelişmeler yaşansa da geniş anlamda uygulanabilir bir aşı kesin olarak çıkmadan maske takmaya ve sosyal mesafe kuralına uymaya dikkat etmek oldukça önemli.


İlgili uygulamalar
Google Haritalar’a yeni araç içi navigasyon arayüzü geliyorGoogle Haritalar’a yeni araç içi navigasyon arayüzü geliyor
Google Haritalar karanlık mod güncellemesini dağıtmaya başladıGoogle Haritalar karanlık mod güncellemesini dağıtmaya başladı
Google Haritalar Live View güncellemesi ve yeni özelliklerGoogle Haritalar Live View güncellemesi ve yeni özellikler

PAYLAŞ