Google Haritalar'a deprem tahmin özelliği geliyor! - Haberler - indir.com

Google Haritalar'a deprem tahmin özelliği geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-07 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın en çok tercih edilen başarılı hizmetlerinden birisi olan Google Haritalar için yeni özellik deprem tahmini ve yeni tasarım detayları ortaya çıktı. Android ve iOS uygulamasında tasarım tarafında baştan aşağı yeniliğe gidecek olan Google Haritalar, daha işlevsel bir tasarımı kullanıcılarına sunmayı hedefliyor. Logosunda dahi yeniliklere gidecek olan harita uygulaması, uzun süredir aynı olan tasarım da değişikliğe gidecek. Değişiklikler ile beraber ise Google Haritalar yeni özellikler de kazanacak. Google Haritaların 15.yılına özel olarak yapılacak olan bu yenilikler ile beraber daha işlevsel bir Google Harita deneyimi kullanıcılara sunulacak. Google’ın 2005 yılından beri geliştirmeye devam ettiği Google Haritalar yeni özelliğine kavuşuyor.

Google Haritalar yeni tasarım ve özellik kazanıyor

Google Haritalara arttırılmış gerçeklik oyunları için yeni özellikGoogle Haritalara arttırılmış gerçeklik oyunları için yeni özellik

Google Haritalar, yüz milyonlarca kullanıcı tarafından 15 yıldır aktif olarak kullanılmaya devam ediliyor. Sahip olduğu navigasyon hizmeti ile beraber dünyanın her noktasında birçok şehre ait olan canlı trafik verilerini sunabiliyor. Ayrıca sokak görüntüleri ile de kullanıcılara rahat ulaşım imkanı sağlanabiliyor. Yüksek kullanım oranlarına sahip olan uygulama bu sebeple sürekli güncellenerek yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Şimdi ise büyük tasarım değişikliği ile beraber Google Maps’in 15.yılı kutlanırken, her cihazda olacak bir çalışma başlatıldı.

Yer alan logosunda değişikliğe giden Haritalar, renkli raptiye görseline sahip olacak. Diğer yandan uygulama içerisinde artık 5 farklı sekme yer alacak. Bunlardan ilki Explore keşfet sekmesi olurken, bu sekme üzerinden kullanıcının konumuna veya seçtiği yer yakın mekanlar listelenecek. Diğer yandan mekanların türüne göre de filtreleme yapılabilecek. Üçüncü sekmede yer alacak Saved kısmında kullanıcıların daha önceki kayıt etmiş oldukları yerler görüntülenebilecek. Contribute ise katkı sekmesi olarak karşımıza çıkıyor. Google Harita kullanıcıların mekanlar için yapmış olduğu puanlamalar ve katkılar bu sekme üzerinden bakılabilecek.

Arayüz tarafında güncellemeler ile beraber Google Haritalar uygulamasında sel, demrep ve hortum gibi doğal afetler için tahmin modelleri oluşturulacak. Yapay zeka kullanılarak doğa olayları gerçekleşmeden tahminler oluşturulacak ve bu herkes ile paylaşılacak. Google Maps’in bu özellikleri önümüzdeki 3 ile 5 yıl arasında  tam olarak getirmesi bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Google Haritalar aracınızın soketine göre şarj istasyonu gösterecekGoogle Haritalar aracınızın soketine göre şarj istasyonu gösterecek
Google Haritalar’da konum ekleme nasıl yapılır?Google Haritalar’da konum ekleme nasıl yapılır?

PAYLAŞ