Google Haritalar’da konum ekleme nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

Google Haritalar’da konum ekleme nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-10 09:55:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Google’ın servislerinden biri olan Haritalar artık neredeyse günlük hayatta her kullanıcı tarafından kullanılan bir uygulama haline geldi. Yeni güncellemelerle sürekli yenilenen ve birçok konum bilgisine ev sahipliği yapan Haritalar servisine konum eklemek oldukça kolay. Bizde sizler için bu yazımızda Google Haritalar servisine nasıl konum eklenebileceğini ele aldık.

Yeni bir işletme sahibi olduğunuzda işletmenizi tanıtmak için yapmanız gerekenler eskiden çok daha azdı. Ancak günümüzde gelişen teknoloji ve dijital servislerin öneminin artması hızlı tüketim durumunu da beraberinde getirdi. Bu nedenle artık işletme sahiplerinin kendi tanıtımlarını yapması daha zor hale geldiği gibi, her işletmenin dijital servislerde görünür olması da gerekiyor. Bu noktada işletmenin konumunu Google Haritalar’a eklemek de oldukça önemli. Google her sene Haritalar servisini genişletse de bu noktada kullanıcılara da görev düştüğünü belirtmek de fayda var. Öncelikle Haritalar servisine her kullanın konum ekleyebileceğinin altını çizelim. Eğer gitmeyi en çok sevdiğiniz restoran ya da kafenin Google Haritalar üzerinde çıkmadığını görürseniz birkaç basit işlemle işletmeyi Haritalar servisine kolaylıkla ekleyebilirsiniz.

Google Haritalar'a karanlık yerlerden geçmeyi engelleyecek bir özellik geliyorGoogle Haritalar'a karanlık yerlerden geçmeyi engelleyecek bir özellik geliyor

Google Haritalar’a mobil cihaz üzerinden nasıl konum eklenir?

  • Öncelikle yapmanız gereken ilk şey Google Haritalar servisini açmak. Eğer aktif bir kullanıcı değilseniz ve cihazınızda Google hesabınıza giriş yapmadıysanız Haritalar servisine konum ekleyebilmek için giriş yapmanız gerek.

  • Haritalar servisine giriş yaptığınızda ekranın üst kısmında arama çubuğunun bulunduğu hizanın sol tarafında üç çizgi simgesi yer alıyor olacak. Bu simge sizin birçok ayarı düzenlemenize imkan tanıyan menüye açılıyor.

  • Google Haritalar’ın ayarlar menüsüne giriş yaptıktan sonra bir konum eklemek için “Eksik bir yer ekleyen” seçeneğini bularak seçmeniz gerekiyor.

  • Ardından Google Haritalar servisine ekleyeceğiniz konumun bilgilerini girmeniz gerek. Öncelikle yapmanız gereken işletmenin görünür olması için mekanın adını girmek. Bu aynı zamanda mekanın Haritalar servisine daha önce eklenip eklenmediğini de görmenizi sağlayacaktır.

  • Mekanın ismi eğer önerilen seçenekler arasında yoksa işleme adres bilgileriyle devam etmeniz gerekli. Eğer o anda işletmedeyseniz adres için konum bilgilerini de kullanarak bu alanı otomatik olarak doldurabilirsiniz.

  • Bu işlemden sonra bakkal, restoran, market, bar, kafe veya iş gibi kategorilerden birini seçerek mekanın kategorisini belirlemeniz gerek. Telefon numarası, çalışma saatleri ve internet sitesi gibi bilgiler de isteğe bağlı eklenebilecek bilgiler olsa da eğer işletme sahibiyseniz bu bilgileri doldurmanız da sizin için önemli.

  • Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra sağ üst kısımda bulunan “>” ya da “Gönder” butonuna tıklamanız konum ekleme işlemini sonlandırmak için yeterli olacaktır. Google yeni konumu inceledikten sonra E-mail adresinize talebin onaylanıp onaylanmadığı hakkında bilgilendirme yapacak.

 

Google Maps çevrim dışı harita indirme işlemi nasıl yapılır?

Tarayıcı üzerinden konum ekleme nasıl yapılır?

  • Google Haritalar’a kullandığınız tarayıcı üzerinden konum eklemek için arama çubuğunuza maps.google.com yazarak siteye giriş yapmanız gerek.

  • Ardından ekranın sol üst kısmında bulunan üç çizgi simgesine tıklayarak dilerseniz harita görünümünü değiştirebilirsiniz.

  • Bu menüye girdikten sonra mobil cihazda olduğu gibi “Eksik bir yer ekleyin” seçeneğini seçerek mekanın adını, konum bilgilerini girmeniz ve kategori seçerek “Gönder” butonuna tıklamanız gerekli. İşlem tamamlandığında onaylanıp onaylanmadığı kısa bir süre içerisinde Google tarafından tarafınıza gönderilen E-posta ile bildirilecek.



İlgili uygulamalar
Google Haritalara arttırılmış gerçeklik oyunları için yeni özellikGoogle Haritalara arttırılmış gerçeklik oyunları için yeni özellik
Google Haritalar aracınızın soketine göre şarj istasyonu gösterecekGoogle Haritalar aracınızın soketine göre şarj istasyonu gösterecek

PAYLAŞ