Google Haritalara arttırılmış gerçeklik oyunları için yeni özellik - Haberler - indir.com

Google Haritalara arttırılmış gerçeklik oyunları için yeni özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-11 09:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

“Haritalar” uygulamasını günden güne gelişten Google uygulamayı kullanıcılar için daha verimli bir hale getirirken aynı zamanda geliştiriciler içinde önemli yeniliklere imza atıyor! 

Teknoloji devi şirketler içinde olan Google sunmuş olduğu popüler hizmetlerden biri olan “Haritalar” dünya çapında önemli bir kullanıcı sayısına sahip. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre servisin günlük kullanıcı sayısı yaklaşık 9 milyon kişi olarak tespit edilmiş durumda. Durum böyle olunca Google’ın geliştirici ekibi uygulamayı daha kullanışlı hale getirerek kullanıcıların uygulama içerisinde edindikleri deneyimi üst seviyelere çıkarmak çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Google Haritalar'a karanlık yerlerden geçmeyi engelleyecek bir özellik geliyorGoogle Haritalar'a karanlık yerlerden geçmeyi engelleyecek bir özellik geliyor

Google Haritalar hiç bu kadar gerçek olmamıştı! 

Geliştirici ekibin bu çalışması önemli yeniliklerin eşiğine gelmiş durumda. Google geliştirici ekibi yeni bir özellik üzerinde çalışarak “Haritalar” servisinin kullanıcılarına arttırılmış gerçeklik uygulamalarında büyük ölçüde yarar sağlayacak. Bunun yanı sıra kullanıcılar bu yeni güncelleme sayesinde artık “Haritalar” servisinden daha yüksek bir grafik performansı alabilecekler. 

“Google Haritalar” servisinin yeni özelliklerinden “Playable Territories (Oynatılabilir Bölgeler)” özelliği hem kullanıcılar, hem de geliştiriciler için yep yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Söz konusu özellik sayesinde artık geliştiriciler “Google Haritalar” servisine özel olarak arttırılmış gerçeklik oyunları tasarlayabilecekler. Bu özelliği kapsayan oyunlar kullanıcılara bulundukları bölgelere göre özel görevler verebilecekler. 

Google Haritalar'a yeni güncelleme

“Google Haritalar” servisinin ön plana çıkan bir diğer özelliği de “Mixed Zoom (Karışık Yakınlaştırma) adını taşıyan kullanıcılara daha geniş kuş bakışı görünüm sunacak bir özellik. Haritalar servisinin daha az güç tüketmesini de sağlayacak bu özellik sayesinde kullanıcılar geniş kuşbakışı görünümlerine yakınlaştıklarında detaylı görselleri rahatça görüntüleyebilecekler. 

“Google Haritalar” kullanıcılarına daha iyi bir performans sunacak bu özellikler geliştiricilerinde işini büyük ölçüde kolaylaştırarak, daha pek çok yeni özelliğin servise entegre edilmesini kolaylaştıracak gibi duruyor. Bu güncellemeler sayesinde “Google Haritalar” servisinin aylık kullanıcı sayısının 9 milyonun üzerine çıkması bekleniyor. 


Görüntülü görüşme uygulaması Google Duo nasıl kullanılır?Görüntülü görüşme uygulaması Google Duo nasıl kullanılır?
Google Maps, iOS kullanıcılarına gizli mod müjdesiGoogle Maps, iOS kullanıcılarına gizli mod müjdesi

PAYLAŞ