Google Drive şifrelenmiş dosyalar doğrudan açabilecek - Haberler - indir.com

Google Drive şifrelenmiş dosyalar doğrudan açabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-11 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, Drive kullanıcılarının yakın zaman içerisinde buluta yüklemiş oldukları şifrelenmiş dosyaları isterlerse indirip, isterse direk olarak açabilmelerine imkan tanıyacaktır. Google Drive'ın geliştirici ekibinin üzerinde çalışmış olduğu bu yeni özellik, uygulamanın kodlarında yapılan incelemeler neticesinde gündeme geldi. XDA-Developers ekibi, Google bünyesinde yer alan geliştiricilerinin Drive'a yeni bir özellik ekleyecekleri bilgisi ortaya çıktı. XDA-Developers'ın, Drive uygulamasının 2.20.441.06.40 numaralı son Android sürümüne ait kodlarında keşfetmiş olduğu yeniliğe göre, kullanıcılar artık şifrelenmiş dosyaları direk olarak Direve'da açabilecekler. 

Akıllı cep telefonunuzdaki ve bilgisayarınızdaki dosyaları saklamak konusunda yardımcı olan bulut depolama servisleri iyiler fakat bu servislerin hala bazı yeteneklerden mahrum kalmaları, onların işlevsellik oranlarının %100 olmasının da önüne geçen bir durumdur. Örnek vermek gerekirse, Google Drive yüklemiş olduğunuz şifreli dosyaları direk olarak web ortamında açmaya henüz izin vermiyor. Aslında bunu Drive'a eklenecek olan üçüncü parti eklentilerle de kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak söz konusu bu özel dosyalar olduğunda her eklentiye güven olunmuyor. 

Google Drive servisinin web uygulaması yayınlandıGoogle Drive servisinin web uygulaması yayınlandı

Bu şekilde potansiyel risklerin olduğu bir ortamda bulut depolama hizmetlerinin, kullanıcılar için mutlaka, şifrelenmiş dosyalarını açabilmeleri için direk olarak destek sağlamaları gerekiyordu. Fakat bugüne kadar bu yönde bir atılım gerçekleştirmeyen Google, inadını bir kenara bırakarak Drive'ı kullananların isteklerini dikkate almış gibi gözüküyor. 

Drive'da şifreli dosyalar direk olarak açılabilecek

Google üzerinde çalıştığı Drive'da yer alan şifreli dosyaları direk olarak açmayı mümkün kılacak. Eski fotoğraflardan da görüneceği üzere kod dizelerinden bir kısmı, şifrelenmiş dosyaları direk olarak Drive'da açabileceğini dile getiriyorken farklı bir dizedeyken söz konusu işlevin yakın zaman içerisinde uygulamaya eklenecek bir özellik olacağından da bahsediliyor. Diğer kod dizeleriyse, Google Drive kullanıcılarının isterlerse şifreli bir dosyayı indirdikten sonra açabilmelerinin mümkün olacağı da gözler önüne seriliyor. 

Yapılan çalışmalar sonucunda Google'dan gelecek olan bu yeni özellik, gerçekten oldukça etkileyici ancak yine de heyecanlanmak için biraz erken gibi gözüküyor. Bahsedilen Google geliştiricileri yeni özelliği henüz denemekle yetiniyor ve ne zaman kullanıma sunulacağı ise açıklanmış değildir. Konu hakkında şu an için elde edilen bilgiler bu kadar olup gelecek günlerde daha net bilgilerin gelmesi bekleniyor. 

 


Google Drive Face ID ve Touch ID desteğine kavuştu!Google Drive Face ID ve Touch ID desteğine kavuştu!
Google Drive'daki güvenlik açığı tüm kullanıcıları etkiliyorGoogle Drive'daki güvenlik açığı tüm kullanıcıları etkiliyor
Google Drive, çöp kutusunu otomatik silecekGoogle Drive, çöp kutusunu otomatik silecek

PAYLAŞ