Google Drive, çöp kutusunu otomatik silecek - Haberler - indir.com

Google Drive, çöp kutusunu otomatik silecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-17 16:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Google, Drive servisinde çöp kutuları için bazı güncellemeler yaptığını duyurdu. Yeni değişiklik ile birlikte artık kullanıcıların Drive’da yer alan çöp kutuları 30 gün sonra otomatik olarak silinecek.

Google, çevrim içi dosya depolama servisi olan ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan Drive’ın çöp kutusunda yer alan dosyalar için saklama politikalarında değişiklik yaptığını duyurdu. Bundan sonra Google Drive, çöp kutusuna atılan bütün dosya ve klasörleri 30 gün sonra otomatik olarak silecek. Değişiklik, 13 Ekim 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Twitch rakibi Facebook Gaming müzik şirketleriyle masaya oturduTwitch rakibi Facebook Gaming müzik şirketleriyle masaya oturdu

Google Drive çöp kutusu için uyarı

Hepinizin bildiği gibi şu ana kadar Google Drive, çöp kutusundaki dosyaları kullanıcının kendisi silinceye kadar süresiz olarak depolamaya devam ediyordu. Aslında bu durum bir bakıma dezavantaj, çünkü çöp kutusunda yer alan dosyalar da Google Drive’ın depolama alanından / planından sayılıyor.

Bu nedenle, özellikle çöp kutusunda yer alan dosyaların var olduğunu unutan kullanıcılar için depolama alanı eksikliğine sebep olabiliyor. İşte Google, bu sorunu çözmek için Drive’ın çöp kutusundaki dosyaları otomatik olarak silecek.

13 Ekim 2020’den itibaren, Google Drive’daki Çöp Kutusu’nda bulunan ögeler için saklama politikalarını değiştiriyoruz. Bu yeni politikayla, Google Drive çöp kutusuna atılan tüm dosyalar 30 gün sonra otomatik olarak silinecektir.

 Google’ın da açıkladığı gibi Drive için yapılan değişiklik 13 Ekim 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Yalnız bu noktada Google, kafa karışıklığı yaratmaması için bahse konu olan 30 gün sayacının 13 Ekim’den önce başlamadığını da ekledi.

13 Ekim 2020’de hali hazırda bir kullanıcının çöp kutusunda bulunan dosyalar 30 gün boyunca orada kalacaktır. 30 günlük sürenin ardından, 30 günden uzun süredir çöp kutusunda bulunan dosyalar otomatik olarak silinmeye başlayacaktır.

Yani belirlenmiş olan 13 Ekim tarihinden önce bu gelişmeden haberiniz olmuş ise, şu an da çöp kutusunda yer alan dosyalarınızın 13 Ekim tarihinde beklenmedik bir şekilde silinmeyeceğine emin olabilirsiniz. Ancak 13 Ekim tarihinden sonra, 30 günlük sayaç başlayacak ve çöp kutusundaki dosyalar otomatik olarak bu süre sonunda silinecek. Ayrıca Google, G Suite yöneticilerinin, kullanıcıların Google Drive çöp kutusundan silinen dosyaları 25 güne kadar geri yükleyebileceğini de ifade etti. 


Google karbon ayak izini tamamen sıfırla ilk büyük şirket olduğunu açıkladıGoogle karbon ayak izini tamamen sıfırla ilk büyük şirket olduğunu açıkladı

PAYLAŞ