Google Drive Office dosyaları için yeni bir adım attı - Haberler - indir.com

Google Drive Office dosyaları için yeni bir adım attı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-29 16:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Google Drive, uzun bir süredir Office dosyalarını web ortamında varsayılan olarak görüntüleme modunda açabiliyor. Bu haftadan itibaren ise, Google’ın yaptığı yeni güncelleme ile birlikte artık Office ile oluşturduğunuz dosyaları direkt olarak Drive’da düzenleme moduyla açabilirsiniz.

Google’ın düzenleme uygulamaları (Dökümanlar, Slaytlar vs.), Microsoft Office ile görüntüleme ve düzenleme noktasında kusursuz bir uyumluluğa sahip. İster Word ortamında hazırladığınız bir belge, ister PowerPoint üzerinde hazırladığınız bir sunum, ne olduğu fark etmeksizin Office dosyalarını Google hizmetleri ile birlikte görüntüleyebilirsiniz.

SwiftKey Klavye, Windows 10 ile pano senkronizasyonu yapacakSwiftKey Klavye, Windows 10 ile pano senkronizasyonu yapacak

Google Drive ile Office’in uyumluluğu, bugünkü güncellemeyle kuvvetlendi

Eğer sık kullanıyorsanız mutlaka biliyorsunuzdur ki Google Drive’da kayıtlı olan bir Word dosyasına çift tıkladığınızda, Drive onu varsayılan olarak görüntüleme modunda açar ve düzenlemek için de ‘Birlikte aç’ kısmından Google Dökümanlar’ı seçerek ilgili dosyayı Dökümanlar ile açmanız gerekir.

Aslında yalnızca bir iki tık uzağınızda olan bu imkanı, Google çok daha kolay bir hale getirmek için yeni bir güncelleme yaptı. Bugünden itibaren kullanıma sunulan yenilik sayesinde, Google Drive artık Office dosyalarını (.docx, .doc, .ppt, .pptx, .xls, .xlsx, .xlsm) varsayılan olarak düzenleme modunda açacak.

Düzenleme ihtiyacı hissetmeyip sadece dosyanın içeriğini okumak isteyen kullanıcılarsa ilgili dosyaya sağ tıkladıkları zaman açılan menüden ön izleme modunu seçebilecekler. Alternatif olarak Google, dosyaya çift tıklarken aynı anda P tuşuna basınca da ilgili Office dosyasını otomatik olarak ön izleme modunda açıyor, böylelikle düzenlemek istemiyorsanız ekstra beklemek zorunda kalmıyorsunuz.

Yalnız, Google Drive tarafından kullanıcılarına sunulan bu yeniliğin bazı durumlarda istisnaları da var: Mesela parolayla korunan bir Office dosyasını Drive, doğrudan düzenleme modunda açamıyor. Bunun yerine Google, eskisinde olduğu gibi dosyanın sadece görüntülenmesine izin veriyor. Bu tabii ki Google’dan değil, dosyanın parolayla korunuyor olmasından kaynaklanan bir durum.

Ayrıca eğer tarayıcınızda ‘Office için Dökümanlar, E-Tablolar, ve Slaytlar’ eklentilerinden biri varsa, bu durumda Drive’ınızda kayıtlı olan dosyaya çift tıkladığınız anda Google sizi o ilgili uzantıya yönlendireceğini belirtiyor.

Bu arada yeni Drive güncellemesi; Essentials, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education, Enterprise for Education ve Nonprofits müşterileri ve kişisel Google Hesapları olan herkese sunulacak. Google, güncellemeyi bugünden itibaren yayına aldığını ancak tüm kullanıcılara ulaşmasının birkaç hafta sürebileceğini söyledi.



PAYLAŞ