Google, Chrome'daki güvensiz indirmelerin önüne geçecek - Haberler - indir.com

Google, Chrome'daki güvensiz indirmelerin önüne geçecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-11 21:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’ın en başarılı servislerinden birisi olan Google Chrome, geliştirilerek daha güvenli bir hale getirilmeye devam ediliyor. Yeni güncellemeler ile beraber güvenlik yapısı güçlendirilen, Chrome için yeni özellikler de sunulmaya devam ediliyor. Son olarak Google’ın hamlesi ile beraber Chrome 82 ile başlayan güvensiz indirmeler noktasında kullanıcılarını korumaya başlayacak. Bu kapsamda hatırlayacak olursak, Ekim 2019 tarihinde Google kademeli bir şekilde sadece güvenli HTTPS sayfalarındaki güvenli alt kaynaklara izin vereceğini ifade etmişti. Şirket ise güvensiz komut dosyaları yada HTTPS üzerinden güvensiz bir şekilde yüklenen görüntüler gibi karışık içerikleri örnek göstermişti. Bu noktada kötü amaçlı bu içeriklerin bu tarz kaynaklardan gelen güvenli sayfalarda bile güvenlik riski oluşturabileceği dikkat çekiliyor.

Chrome güvensiz indirmelerin önüne geçecek

Chrome Web Mağazası'nda gerçekleştirilen dolandırıcılıklar yüzünden ücretli eklentiler askıya alındı!Chrome Web Mağazası'nda gerçekleştirilen dolandırıcılıklar yüzünden ücretli eklentiler askıya alındı!

Chrome 80 sürümü ile beraber Google, karışık ses ve video içeriğini mümkün durumda otomatik yükseltmeye yada çok amaçlı adres çubuğundaki bir bildirim ile bu tür içerikleri kullanıcılara bildirmeye başlayacak. Daha sonra ise kullanıcılarını korumak için Chrome’da güvenli olmayan indirmeler engellenecek. Google bu tarzda içerikler güvenli olmayan bir web sitesinden indirilirken, kullanıcıları güvenli olmayan indirmeler noktasında uyarmaya başlayacak. Şirket diğer yandan tarayıcının gelecekteki sürümlerinde uyarmayı ve engellemeyi içerik türleriyle ilişki bir zaman çizelgesi de sunacağı belirtiliyor.

Şuan için güvensiz indirmeler kullanıcılara bildirilmiyor. Diğer yandan güvensiz olarak indirilen dosyaların kullanıcıların güvenliği ve gizliliği için bir risk oluşturduğu da ifade ediliyor. Bu sebepten ötürü Nisan 2020’de sunulacak olan Chrome 82 sürüm güncellemesi ile beraber potansiyel tehlike barındıran .apk ve .exe gibi dosyalar için kullanıcılar uyarılmaya başlanacak. Sonraki sürümlerde ise doğrudan bir şekilde engellenecek. Bu engellemelere medya, belge ve arşiv içerikleri de dahil edilecek.


Google artık Chrome güvenlik yamalarını daha hızlı yayınlayacak!Google artık Chrome güvenlik yamalarını daha hızlı yayınlayacak!
Chrome OS yakında Chrome OS yakında "Sıcak Köşe" özelliğine sahip olabilir

PAYLAŞ