Google artık Chrome güvenlik yamalarını daha hızlı yayınlayacak! - Haberler - indir.com

Google artık Chrome güvenlik yamalarını daha hızlı yayınlayacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-06 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome için geliştirmeler ve çalışmalarını sürüyor. Kullanıcılara en iyi ve güvenli bir internet gezintisi sunmayı hedefleyen Google, bu kapsamda sistemini daha güvenli bir hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi ise Google güvenlik ekibi tarafından Chrome tarayıcısının güvenlik yamalarını daha hızlı yayınlayacaklarını açıkladı. Chrome gibi internet tarayıcıları açık kaynaklı bileşenlere bağlı olmaları sebebiyle, güvenlik açıklarına karşı daha fazla risk altında oluyorlar. Fakat Google güvenlik ekibi, Chrome tarayıcısının güncelleme aralığını 33 günden 15 güne indireceklerini açıkladı. Bu kapsamda Google Chrome, yakında güvenlik güncellemelerini daha hızlı almaya başlayacak. Açık kaynak kodlu projeler herkes tarafından erişilebilir olduğundan ötürü yazılım tarafındaki bir güvenlik açığının giderilmesi sonrasında yapılan düzeltmelerin paylaşılması diğer yazılımlar için tehdit olabiliyor.

Chrome, güvenlik güncellemelerini daha sık alacak

Google uygulama geliştiricilerine 80 milyon dolar kazandırdı!Google uygulama geliştiricilerine 80 milyon dolar kazandırdı!

Google gibi yazılım üreticisi şirketler, ürünlerini güncellemek için sabit bir güncelleme programı kullanıyorlar. Google’ın Chrome tarayıcısı V8 JavaScript ve PSFium motoru olarak çok sayıda açık kaynak bileşene sahip olduğu için güvenlik açıkları sıklıkla etkilenmiş oluyor. Chrome güvenlik ekibi tarafından son çeyrek için yayınlanan güvenlik özetinde tarayıcının yama aralıklarını düşüreceklerini açıkladı. Yayınlanan mesajda "Güvenlik açığı düzeltmelerinin açık kaynak kod depomuza gönderildiği yama aralığı üzerinde çalışmaya devam ediyoruz ancak bunların Chrome'a kararlı bir güncelleme olarak yayınlanması biraz zaman alıyor. Artık kritik güvenlik düzeltmelerini içeren güncellemeleri her iki haftada bir düzenli olarak yayınlıyoruz. Bu, ortalama yama aralığını Chrome 76'da 33 güne, Chrome 78'de 15 güne indirdi ve geliştirmeye devam ediyoruz." Sözleri dile getirildi.

Google bu noktada, Chrome’da ortaya çıkan hataların giderildiği gün ile yamanın yayınlandığı gün arasındaki boşluğu kısaltmaya çalışıyor. Bu sayede kullanıcılar gelen güvenlik yamalarına daha sık erişecekler.


Google Fotoğraflar'da ortaya çıkan hata endişe veriyorGoogle Fotoğraflar'da ortaya çıkan hata endişe veriyor
Google reklam gelirleri ciddi oranda arttıGoogle reklam gelirleri ciddi oranda arttı

PAYLAŞ