Chrome OS yakında

Chrome OS yakında "Sıcak Köşe" özelliğine sahip olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-11 09:43:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

macOS ve Linux arayüzlerinden GNOME içerisinde yer alan sıcak köşeler özelliği, fareyi köşelere götürerek eylemleri gerçekleştirmenizi sağlıyor. 

2010 yılı içerisinde web tabanlı bir işletim sistemi olarak tanıtımlarının yapılmasının ardından masaüstü fonksiyonları her geçen gün biraz daha artan Chrome OS, yeni bir macOS özelliğine daha kavuşacak.

Google artık Chrome güvenlik yamalarını daha hızlı yayınlayacak!Google artık Chrome güvenlik yamalarını daha hızlı yayınlayacak!

Apple bilgisayarların bünyesinde yer alan sıcak köşeler özelliği, fareyi ekranın köşelerine sürüklediğiniz zaman belirli işlemleri gerçekleştirmeniz için olanak sağlıyor. Bu özelliğin kendi versiyonunu Chrome OS içine entegre etmeyi planlayan Google, tablet işinden de tamamen çekilmesinin ardından masaüstüne odaklanacağı ifade etmişti. Aynı özellik, Linux işletim sistemlerinin GNOME arayüzünde de mevcut durumda. 

Google'ın bahsettiğimiz bu özelliği şimdilik sadece Chrome Gerrit üzerinde tuttuğunu biliyoruz ve kaynak kodla ne zaman birleşeceği hakkında edinilmiş bir bilgi mevcut değil. Özelliğin açıklanmasının ardından GNOME ve macOS ile benzer uygulanış tarzları tahmin ediliyor. 



PAYLAŞ