Google, Android için oyun odaklı bir özellik daha geliştiriyor - Haberler - indir.com

Google, Android için oyun odaklı bir özellik daha geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-20 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google, Android işletim sistemi için yeni bir sistem üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Google’un geliştirmelerini sürdürdüğü bu yeni sistemin oyun odaklı olması bekleniyor. Henüz fazla detayı yer almazken, Google’dan ortaya çıkanlara göre “Incremental File System” adlı yeni bir dosya sistemi üzerinde çalışıyor. Bu yeni dosya sistemi sayesinde indirilmesi henüz bitmeyen oyunların anlık olarak denenebileceği ifade ediliyor. Bildiğiniz üzere oyunlar sadece PC değil mobil tarafta da gün geçtikten boyutları artmaya devam ediyor. Bu kapsamda oyunun indirilmesi tam olarak gerçekleşmeden oyun oynanamıyor. Ancak Google’ın yeni sistemine göre oyun indirilme bitmeden oynanarak deneyimlenebilecek. Bu sayede beğenmediğiniz bir oyun tamamen indirilmeye gerek kalmadan iptal edilebilecek. Bu sayede boyuttan ve zamandan tasarruf etmiş olacaksınız.

Google, yeni bir oyun sistemi üzerinde çalışıyor

Google Apple News'e rakip oluyorGoogle Apple News'e rakip oluyor

Bu yeni faydalı özelliğin 2021 yılında sunulacak olan Android 12 ile beraber geleceği ifade ediliyor. Bu durum ise henüz bu özellik için çok süre daha beklenilmesi gerektiğini gösteriyor. Ancak konu hakkında çalışmaların sürdüğünü ve bu özelliğin kullanıcılar tarafından bir hayli beğenileceği ifade ediliyor. Diğer yandan Apple’ın beğenilen ve ekosistem özelliklerinden birisi olan AirDrop’a benzer bir özellikte Android için geliştiriliyor. Bu sayede kullanıcılar Android telefon ve tabletler arasında hızlı bir şekilde veri aktarımı gerçekleştirebilecekler. AirDrop benzeri bir altyapı geliştiren şirket bu özelliğine Nearby Sharing adını verecek.

Şuan için OnePlus ve Pixel cihazlarda çalışan bu özellik Android 10 için önümüzdeki dönemde kullanıma sunulacak. Henüz nihai sürüme erişmeyen bu özellik kağıt üzerinde bir hayli kullanışlı bir yapıda duruyor. Google’ın Android 10 ile beraber diğer Android cihazlar için de ilerleyen dönemlerde Nearby Shraing adlı özelliğini sunması bekleniyor. Bakalım özellik AirDrop gibi etkili olacak mı göreceğiz.


Google'ın 1.93 milyar dolar yatırım yapacağı habercilik projelerinde Türkiye'de var!Google'ın 1.93 milyar dolar yatırım yapacağı habercilik projelerinde Türkiye'de var!
Google Stadia Samsung, Asus ve Razer'ın bazı modellerine kullanıma sunulacak!Google Stadia Samsung, Asus ve Razer'ın bazı modellerine kullanıma sunulacak!

PAYLAŞ