Google Stadia Samsung, Asus ve Razer'ın bazı modellerine kullanıma sunulacak! - Haberler - indir.com

Google Stadia Samsung, Asus ve Razer'ın bazı modellerine kullanıma sunulacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-19 16:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz sene tanıtılan Stadia ilk etapta sadece Pixel cihazlarında kullanılsa da Samsung Razer ve Asus’un bazı modellerine geleceği açıklandı. Stadia desteği alacak cihazlar arasında Galaxy S20’de var.

Google’ın Stadia’yı duyurmasıyla birlikte sadece Pixel cihazlarına bu desteği sağlaması kullanıcılar tarafından oldukça tepki toplamıştı. Geçtiğimiz sene olan bu kargaşayı bu sene düzeltmek isteyen şirket kullanıcıların yüzünü güldürecek yeni bir karar aldı.

Google Asistan, Google Stadia entegrasyonu ile oyuncuları sevindirdiGoogle Asistan, Google Stadia entegrasyonu ile oyuncuları sevindirdi

Google’ın bulut tabanlı oyun servisi Stadia geçtiğimiz sene epey dikkat çekmişti. Sadece Pixel cihazlar için yayınlanan Stadia Asus ve Razar’ın birkaç oyuncu telefonunda ve Samsung’un on üç modelinde kullanılabilecek. Kullanıcıların bu özellikten yararlanabilmek için Stadia’nın kontrol cihazı kablolarını telefonlarına bağlaması gerekiyor.

Google Stadia daha çok cihazda erişime açılıyor

Bünyesindeki oyunlarla oyunseverleri heyecanlandıran Staida bünyesinde şuan Red Dead Redemption 2, NBA 2K20, Football Manager 2020 gibi 42 tane oyun bulunuyor. Bu yılın Ocak ayında açıklanan bilgilere göre yakında oyun sayısını 120’ye çıkarak Stadia’ya yeni özellikler de gelecek. Google Asistan iyileştirmesine kavuşacak olan Stadia aynı zamanda 4K desteği ve kablosu Stadia kontrol cihazına da kavuşacak. Tabi tüm bu gelişmelerin ne zaman hayata geçeceği henüz tam olarak bilinmese de, Google Stadia’nın 2020 yılı içerisinde daha kullanıcı dostu özellikler kazanması bekleniyor. Peki dünya çapında büyük bir ilgi uyandıran Stadia hangi cihazlara gelecek? İşte Google Stadia desteği alacak cihazlar;

Google Chrome’da Stadia için 4K çözünürlük desteği

  • Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8 Plus, Samsung Galaxy S8 Active, Samsung Galaxy Note8, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9 Plus, Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 Plus, Samsung Galaxy Note10, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Plus ve Samsung Galaxy S20 Ultra
  • Asus ROG Phone ve Asus ROG Phone 2
  • Razer Phone ve Razer Phone 2 

Yeni elde edilen bilgilere göre artık bu cihazların kullanıcıları Stadia servislerine akıllı telefonlarından erişebilecekler. Google Stadia’ya erişmek isteyen diğer kullanıcıların ise hala masaüstü modunu kullanmaya devam etmesi gerekiyor.

Henüz Türkiye’de kullanıma sunulmayan Google Stadia’nın yurt dışı fiyatı 129 dolar olmakla birlikte Türkiye pazarı için bir fiyat açıklanmış değil. Stadia Pro ve Stadia Base olarak ikiye ayrılan bulut tabanlı servislerden Stadia Base’in kullanımı tamamen ücretsizken, Stadia Pro’nun fiyatı ise ayda 10 dolar olarak belirlenmiş bulunuyor.


Google Stadia yeni özellikleri ile göz kamaştıracakGoogle Stadia yeni özellikleri ile göz kamaştıracak
Google Stadia Android telefonlara geliyor!Google Stadia Android telefonlara geliyor!

PAYLAŞ