Google Apple News'e rakip oluyor - Haberler - indir.com

Google Apple News'e rakip oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-18 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Arama sonuçları karşısında ücret talep eden haber kaynaklarıyla ilgili ciddi sorunlar yaşayan ve hatta bu durumdan bıkan Google, çareyi abonelik hizmeti kurmakta buldu. Bu konuyla ilgili olarak haber yayınlarıyla ilgili görüşmeler halen devam ediyor. Günümüzde merak ettiğimiz bir terim hakkında bilgi edinmek için şüphesiz ilk başvurduğumuz yer Google'dır. Arama karşısında tek bir tercim için milyonlarca sonuç listeleniyor. Google bu bağlamda bir nevi kullanıcılara hizmet veriyor olsa da herkes sonuçlarda ücretsiz bir şekilde yer almak istemiyor. Bu da zaman zaman Google'ın canını sıkıyor. 

 

Aldığı cezaya itiraz eden Google mahkemeye gidiyor!Aldığı cezaya itiraz eden Google mahkemeye gidiyor!

Kazan-kazan stratejisi yolda

Teknoloji dünyasının dev ismi Google, uzun bir süredir haber kaynaklarıyla ilgili arama sonuçları konusunda tartışmalı. Şöyle ki haber kaynakları Google aramalarında çıkmanın karşılığı olarak bir bedel ödenmesi gerektiğini düşünüyor. Bu konuyla ilgili örnek vermek gerekirse, Fransa gibi bazı ülkelerde haber kaynaklarının ücretsiz olarak Google arama sonuçlarında çıkması yasak hale getirilmişti. Google bu duruma bir son vermek için uzun süredir düşünüyordu. 

Yaşanan bu sorunların ilerleyen süreçte Google'ın başına daha büyük sorunlar açmaması için şirket bu konu hakkında abonelik tabanlı bir servis üzerinde çalışmaya başladı. Apple New+'a benzer bir hizmet bu servis haberleri karşılığında yayınlara belirli miktarda ödemeler yapacak. Aslında Google'ın normalde bir haber servisi mevcut fakat bir süre önce servis içerisinde yer alan dergi abonelikleri kaldırılmıştı. Hatta öyle ki bunun yerine bir haber abonelik sekmesinin de yer alabileceği üzerine düşünülüyordu. Şu an için söz konusu konuyla ilgili Google'ın yayın platformlarıyla görüşme halinde olduğu dile getirilirken henüz netlik kazanan bir durum yoktur. 

 

 


Google veri analiz şirketi Looker'ı satın alıyorGoogle veri analiz şirketi Looker'ı satın alıyor
Google'dan şaşırtan hata! Android 11'in geliştirici sayfası yayınlandı!Google'dan şaşırtan hata! Android 11'in geliştirici sayfası yayınlandı!
Google Fotoğraflar'ın Chat Özelliği nasıl kullanılır? Fotoğraf ve video nasıl paylaşılır?Google Fotoğraflar'ın Chat Özelliği nasıl kullanılır? Fotoğraf ve video nasıl paylaşılır?

PAYLAŞ