GİST, 31 Ocak Tarihinde Başlıyor! - Haberler - indir.com

GİST, 31 Ocak Tarihinde Başlıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-29 13:41:16
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Etkinlik

Eğlence sektöründe en büyüklerden TV ve müzik gibi pazarlar, artık oyun pazarının gerisinde kalmaya başladı. 2018 yılında yüzde 10'luk bir büyüme yaşayarak toplamda 116 milyar dolar gelir elde eden oyunlar, Türkiye'de 1 milyar doları aşan rekor ihracat ile dünyanın en hızlı büyüyen 3. pazarı olmayı başardı. İşte oyunların ve oyuncuların buluştuğu, Türkiye'nin en büyük dijital, eğlence ve oyun fuarı GAMING İstanbul, 31 Ocak tarihinde başlıyor!

GİST, 31 Ocak Tarihinde Başlıyor!

Sinema endüstrisini geride bırakarak eğlence alanında ikinci sıraya yükselen oyunlar, Reuters'in hazırlamış olduğu bir rapora göre 2018 yılında TV ve Netflix, Amazon Prime gibi birçok çevrimiçi televizyon kanalını geride bıraktı. Bu sayede eğlence kategorisinde en popüler ve yüksek gelir elde eden kategori oldu. 116 milyar dolar ile birinci sıraya oturan oyunlar, 105 milyar dolar ile ikinci sırada olan TV, 41 milyar dolar ile sinema ve 17 milyar dolar ile müzik oyunları arka sıralardan izliyor.

2019'da Nintendo Switch'e hangi oyunlar gelecek?2019'da Nintendo Switch'e hangi oyunlar gelecek?

Daha öncesinde de oyuncuların büyük ilgisini çeken GAMING İSTANBUL bu yılda düzenleniyor. 31 Ocak tarihleri arasında başlayacak olan GAMING İSTANBUL fuarının Marka ve Pazarlama Yöneticisi Meriç Eryürek, konu hakkında şu şekilde açıklama yaptı: "Türkiye, dünya oyun sektöründe gitgide önemli bir pazar halini alıyor. Nüfusumuzun %51’i 25 yaşın altında ve bu gençler internet, oyun dünyasının içine doğdular. Oyun yazmak, tasarlamak, geliştirmek onlar için çekici meslekler. Türkiye, bu gücüyle şu anda bölgedeki en hızlı büyüyen 3. pazar konumunda. Pazar büyüklüğü yaklaşık 1 milyar dolar ve geçtiğimiz yıl pazar büyümesi %24,7 olarak ölçüldü. Yerli oyun firmaları, dünya pazarında büyük başarılar elde ediyor. Ticaret Bakanlığımızın yaptığı açıklamaya göre, ihracatımız 2018 yılında 1 milyar 50 milyon dolar oldu. Bu çok ciddi bir gelişme."

Fuarda şu isimler hayranları ile buluşacak:

  • Fortnite standı içerisinde; Batuhan Bozkan, Batuhan Büyükakkan, Cantuğ Özsoy, Tuna Akşen, Ferit Karakaya ve Kemal Can Parlak yer alacak
  • Aral standı içerisinde: Umutcan Tütüncü yer alacak
  • Omen by HP standı içerisinde: Necati Akçay yer alacak.
  • Fox Gaming ile Tuana Yılmaz da bu  fuar içerisinde yer alacak.



2018, mobil oyun sektörüne 100 milyar dolardan fazla kazandırdı2018, mobil oyun sektörüne 100 milyar dolardan fazla kazandırdı
Twitter'da 2018'de En Çok Dikkat Çeken Oyunlar Açıklandı!Twitter'da 2018'de En Çok Dikkat Çeken Oyunlar Açıklandı!
BİM'den oyuncuları heyecanlandıran kampanya!BİM'den oyuncuları heyecanlandıran kampanya!

PAYLAŞ