Facebook'ta videolara reklam ekleme özelliği Türkiye için kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Facebook'ta videolara reklam ekleme özelliği Türkiye için kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-12 18:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Video içerik üreticileri için platformu daha elverişli hale getirmeye çalışan Facebook üreticilerin videolara reklam ekleyerek gelir elde edebilecekleri yayın içi reklamlar özelliğini Türkiye'de yayımladı.

Dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip sosyal medya uygulaması Facebook, geçtiğimiz aylarda yayıncıları ve içerik üreticilerini sevinderecek yeni özellikler yayımlamıştı. Platformu bir sosyal medya uygulamasının yanı sıra video içerik platformu haline de getirmeye çalışan şirket bu konuda büyük bir yol katetti. Daha önce video içi reklam ekleme özelliğini bazı ülkelerde kullanıma açan Facebook, gün itibariyle “yayın içi reklamlar” özelliğini Türkiye’deki hizmetine sundu. Yeni özellik sayesinde Türkiye’deki video içerik üreticileri Facebook’ta yer alan video içeriklerin başına, ortasına ya da sonuna reklamlar ekleyerek gelir sağlayabilecekler.

Facebook, ABD seçim reklamlarının yapılmasına izin veriyorFacebook, ABD seçim reklamlarının yapılmasına izin veriyor

Reklamlar Facebook içerik üreticileri için yeni bir gelir kapısı olacak

Yayın içi reklamlar özelliğine erişebilen kullanıcılar reklamları Facebook İçerik Stüdyosu üzerinden yönetebilecekler. Ancak reklamlar konusunda bazı bilinmesi gereken noktalar var. İçerik üreticileri Facebook videolarına reklamları isterlerse belirli içeriklerine, isterlerse de tüm videolarına ekleyebilecekler.  Facebok’taki içerik üreticilerin yayın içi reklamlar için uygunluğunu kontrol etmek için Facebook Yayın İçi Reklamlar Hakkında sayfasını ziyaret etmesinde fayda var.

Facebook Reklam Yöneticisi Android için de Yayınlandı!

Konuyla ilgili resmi açıklama yapan Facebook Medya Ortaklıkları Yöneticisi Eren Sağır, “Video, Facebook'taki en popüler içeriklerin başında geliyor. Türkiye’deki profesyonel yayıncıların, dizileriyle dünyada ün kazanmış yapımcıların, habercilerin, spor kulüplerinin, içerik üreticilerinin ve milyonlarca kullanıcımızın da en ilgi çekici videolarını paylaşmak için Facebook'a geldiğini görüyoruz. Bu durum bize video gelir dağılımı programımızı Türkiye'ye de getirmemiz için ilham verdi. Facebook videolarının, Türkiye'deki tüm video içerik üreticileri için yeni bir gelir elde etme fırsatı yaratacak olmasından ötürü çok heyecanlıyız.” Dedi.


LinkedIn Facebook'a benzer bir tasarıma sahip olduLinkedIn Facebook'a benzer bir tasarıma sahip oldu
Facebook yanlış bilgiler yayımlayan grupları kapatıyorFacebook yanlış bilgiler yayımlayan grupları kapatıyor

PAYLAŞ