Facebook, ABD seçim reklamlarının yapılmasına izin veriyor - Haberler - indir.com

Facebook, ABD seçim reklamlarının yapılmasına izin veriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-04 10:00:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

Pazartesi günü Facebook, yasaklı mesajların devridaim edildiğini ortaya koyan bir raporun ardından ABD seçimleri için yanıltıcı siyasi reklamları kaldırma politikasını uygulamadaki hataları kabul etti.

Siyasi yanlış bilgilendirme konusunda yoğun bir incelemeyle karşı karşıya kalan sosyal medya devi, aktivist grupların üçüncü taraf gerçek kontrollerinden sonra yasaklanan reklamları yeniden yayınlamasına izin veren boşlukları gösteren bir medya raporundan sonra harekete geçtiğini söyledi.

Facebook Messenger: we can lock messages with Face IDFacebook Messenger: we can lock messages with Face ID

Wall Street gazete raporu, Başkan Donald Trump'ı destekleyen ve Demokrat Joe Biden hakkında yanlış iddialar içeren bazı reklamların, orijinal mesajların engellendikten sonra muhafazakar bir grup tarafından yeniden yayınlandığını ve paylaşıldığını söyledi.

Facebook yayınladığı reklamları kaldırmaya başlıyor

Facebook, hafta sonu bir dergi raporundan sonra yeniden yayınlanan reklamları kaldırmaya başladı.

Bir Facebook sözcüsü AFP'ye verdiği raporda, “bir gerçek denetleyicisi bir derecelendirme uyguladığında, bir etiket uyguluyoruz ve bir reklam olarak reddederken indiriyoruz, bu tüm derecelendirmeler için geçerlidir” dedi.

“Bu reklamları inceledik ve politikalarımızı ihlal edenler üzerinde harekete geçiyoruz, aynı zamanda benzer reklamları zaten derecelendirilenlere nasıl bulduğumuzu geliştirmek için çalışıyoruz.”

Dergi, reklamların muhafazakar bir grup olan American Principles Project tarafından yönetildiğini ve Biden'in aşırı sol Antifa hareketini desteklediğine ve çocuklar için cinsiyet değiştirme operasyonlarını desteklediğine dair yanlış iddialar içerdiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Facebook, Kasım 3 seçimlerinden bir hafta önce yeni siyasi mesajları yasaklama çabalarına kayalık bir başlangıç yaptı.

Rakip partiler, politikaya rağmen yeni reklamların ortaya çıktığından şikayet ettiler.

Facebook Ürün Müdürü Rob Leathern, salı günü yasak başladığında tweeted bir mesajda, “bazı reklamların yanlış bir şekilde duraklatılması ve bazı reklamcıların kampanyalarında değişiklik yapmakta sorun yaşaması sorunlarını araştırıyoruz” dedi.

“Bu düzeltmeler üzerinde hızlı bir şekilde çalışıyoruz.”

Kaliforniya merkezli Facebook, 2020 seçimlerinden önce siyasi reklamcılık kurallarını sıkılaştırdı. Özellikle, seçim sürecini baltalama girişimlerini yasakladı.



PAYLAŞ