LinkedIn Facebook'a benzer bir tasarıma sahip oldu - Haberler - indir.com

LinkedIn Facebook'a benzer bir tasarıma sahip oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-06 21:30:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

İş dünyasının en çok tercih ettiği platform olan LinkedIn yenilenen tasarımı ile karşımıza çıkıyor. LinkedIn daha önce de yeni gelen bazı özellikleri ile gündeme geliyordu. Mesajlaşma üzerine odaklanan ve iş odaklı olarak resmi konuşmalara teşvik etmek isteyen platform hali hazırda bunu devreye sokmuşken şimdi de yenilenmiş tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Kullanıcıların hem web sürümünde hem de mobil sürümünde karşı karşıya geldiği yeni tasarım arayüz olarak Facebook'un tasarımına olan benzerliği şaşırtıyor. Zira uzun yıllardır daha çok iş odaklı ilerleme gösteren ve insanların bu sayede yeni iş olanakları ile buluşmalarını sağlayan LinkedIn en popüler sosyal ağlardan birisi gibi görünmesi farklı bir strateji gibi duruyor. 

Tiktok, Sony Müzikle yeni bir adım atıyorTiktok, Sony Müzikle yeni bir adım atıyor

Linkedln yenilenen tasarımı

Daha önce, sevilen blog platformu Medium tasarım değişikliğine gitmiş ve oldukça eleştiri almıştı. Genel olarak sevilen ve tercih edilen platformların tasarımları değişikliğe uğradığı zaman daha işlevsel bir kullanım sunsa da beğenilmeyebiliyor. Bunun sebebi önceki tasarıma olan alışılmışlık olarak kabul ediliyor. 

Facebook benzeri platformlardan kaçıp LinkedIn gibi platformları tercih eden kullanıcıların eleştirebileceği bir arayüz olsa da tasarım daha da işlevselleşmiş gibi duruyor. 

Daha önce ‘’yukarı kaydırma’’ özelliği ile gündeme gelen platformun ortaya çıktığı kadarıyla yukarı kaydırma özelliği test ediliyordu. Bu tasarım hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce önceki tasarıma göre daha iyi görünüyor mu?


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ