Facebook Corona virüsü reklam politikasını değiştiriyor - Haberler - indir.com

Facebook Corona virüsü reklam politikasını değiştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-27 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medyalar arasında bir dev olan Facebook'un corona virüsü ile ilgili aldığı önlemlerine bir yenisi daha eklendi. Facebook corona virüsü reklamları ile ilgili önemli düzeyde bir politika değişikliğe gitmeye karar verdi. Yapılan yenilikle beraber yanlış bilgilendirme yapan ve panik oluşturacak corona virüsü reklamları, Facebook platformu üzerinde artık kolay bir şekilde yayınlanmayacak. 

Corona virüsü reklam politikası Facebook için değişti

Sosyal medyalar arasında lider konumunda olan Facebook, corona virüs reklam politikaları üzerinde önemli değişikliklere imza attı. Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalara göre herhangi bir yanlış bilgilendirme, önleyici ya da tedavi edici yanlış bilgi bulundurma ve panik havası oluşturma gibi etkilere sebebiyet verecek içeriklerin reklamlarının yayınlanmayacağının altı çizildi. Konuyla ilgili Facebook sözcüsü tarafından yapılan açıklamalara göre bu tarz zarar verici reklamların önüne geçen, sınırlamaya koyan politikalar yürürlüğe alınmış durumdadır. Yalnızca bilgilendirme hakkında değil, tüm dünyayı telaşlandıran bu virüs ile ilgili ürün satışları konusunda da önlemler alınıyor gibi gözüküyor. Aslında bu durum Facebook üzerinden konuşulduğu için dolaylı olarak Instagram reklamlarını da kapsamış oluyor. Bilindiği üzere uzun bir süredir Facebook bünyesinde yer alan Instagram, reklamları da Facebook üzerinden verebiliyor. 

Corona virüsü yapay zeka sayesinde erken teşhis edildiCorona virüsü yapay zeka sayesinde erken teşhis edildi

Facebook ve Instagram için benzer reklam politikaları uygulandığı değerlendirildiğinde, atılan bu yeni adımların Instagram üzerinde etkisinin olacağını dile getirmek pek de yanlış olmayacaktır. COVID-19 ile ilgili daha önce değerlendirme yaparak açıklamada bulunan sosyal medya devi, anlaşıldığı üzere söz konusu bu salgının sosyal medya tarafındaki etkilerini minimuma indirmek için çeşitli çalışmalar yaptığı dile getiriliyor. Diğer tüm platformlarda olduğu gibi corona virüsü hakkında yapılan yanıltıcı bilgilere karşı önlem almaya çalışan Facebook şirketinin bu konu hakkında önemli denetleme mekanizması sunduğu biliniyor. 

Geçmişe dair hatırlatma yapmak gerekirse daha önce de Google, YouTube'u kullanarak salgına neden olan virüs hakkında yanıltıcı video paylaşan kullanıcıların, ilgili videodaki reklamlarını aktif hale getirmeyeceğinin altını çizmiştir. Bununla beraber daha önce de Facebook, sağlık kuruluşları tarafından yapılan uyarıları değerlendirmek ve söz konusu konuyla ilgili olan içeriklerin kaldırılması için ek adımlar atıldığının bilgisini vermişti. Uygulamanın reklam kısmında uygulanan yeni planlar ile bu konular hakkında yanlış bilinenlerin önüne geçmeye çalışıyordur. Yapılan çalışmalara bakıldığında anlaşılan o ki Facebook Corona virüs karşısında önlemler almaya devam edecek. Facebook'un bu konu hakkında titizlikle davranması ve platformda paylaşılan corona virüsü ile ilgili içerikleri titizlikle kontrol etmesi kullanıcıların sağlığı açısından son derece önemlidir. Sık sık skandallarla anılan Facebook'un bu şekilde bir planlama ile gündeme geliyor olması son derece iyi bir şekilde değerlendirildi. 


Hackerlerın yeni silahı Hackerlerın yeni silahı "Corona Virüsü" oldu!

PAYLAŞ