Corona virüsü yapay zeka sayesinde erken teşhis edildi - Haberler - indir.com

Corona virüsü yapay zeka sayesinde erken teşhis edildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-28 13:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde tüm dünyayı endişelendiren Corona virüsü Kanadalı BlueDot tarafından veri takibi yöntemiyle tespit edildi! 

Yapay zeka teknolojisi günümüzün en hızlı gelişen teknolojileri arasında olmakla birlikte bu alanda pek çok çekince de mümkün. Aslında tam olarak nasıl kullanılacağını hiç kimsenin bilmediği bu teknoloji makine öğrenmesi yöntemiyle pek çok konuda akıl almaz sonuçlarla karşımıza çıkabiliyor. Bugün ortaya çıkan bilgi ise oldukça şaşırtıcı. Wuhan’da ortaya çıkan ve son iki haftadır tüm dünyayı endişelendiren Corona virüsü aslında çok önceden tespit edilmiş! 

Yapay Zekalar böbrek yetmezliğini tespit edecekYapay Zekalar böbrek yetmezliğini tespit edecek

alar Corona’yla ilgili gündemde olan tek şey Çin’i neredeyse sarmış olan bu virüsün dünyaya yayılmasını önlemek. Bu doğrultuda pek çok önlem alınıyor. Çin’in yurtdışı uçuşları iptal edilirken, Çin’de dünya çapında pek çok insanın katıldığı olan yeni yıl kutlamaları da iptal edildi. Boş sokaklar, hasta doktorlar derken virüsün ne derece şiddetli olduğu hala gizemini koruyor. SARS ailesinden olan bu virüsün şimdilik ölüm oranı çok düşük olsa da, Corona’nın mutasyona uğrayabilme riski hala devam etmekte. Bugün ortaya çıkan yeni bir haber yapay zekanın henüz Corona salgının boyutları bu hale gelmeden önce  virüs 31 Aralık’ta tespit BlueDot tarafından tespit edildi. 

BlueDot nedir? 

BlueDot bilindiği kadarıyla Kanadalı bir yapa zeka hastalık araştırma girişimi. Algoritmalarla desteklenmiş güçlü takip sistemine sahip olan bu teknoloji Wuhan eyaletinde baş gösteren Corona salgınını henüz bizler yılbaşı kutlamaları telaşındayken ortaya çıkarmış. 

Google'a Göre Yapay Zeka ile Kanser Önceden Tespit Edilebilir

Bir bilim girişimin çok çok ötesinde olan BlueDot bloglar, yerel haber kanalları, bitki hastalıkları bilgi ağları hayvan hastalıkları bilgi ağları, yerel haber kanalları, forumlar, akış kanalları ve uçak bileti ağlarının 65 dilde taranarak veri tabanı oluşturduğu bir sistem. Makine öğrenme yöntemini kullanan BlueDot bu geniş veri tabanını elde ederek hastalık ve salgın riski taşıyan bölgeleri tespit etmeye çalışıyor. 

Corona virüsünü bu sayede tespit eden BlueDot özellikle uçak bileti satışlarını gözlemleyerek salgının Wuhan, Bangkok, Seul, Tokyo ve Taipei şehirlerinde başlayacağını tahmin etmiş. Tabi elbette o dönemde yetkililerin salgının bu denli büyük bir hale geleceğini ön görmesi zor olsa da, BlueDot, yapay zekanın dünyayı bu tip hastalıklara karşı önceden uyarabileceğini kanıtlamış oldu. 

 


Sadece yapay zekâ alanında eğitim verecek üniversiteye talep çok yüksekSadece yapay zekâ alanında eğitim verecek üniversiteye talep çok yüksek
Google CEO'su Sundar Pichai, yapay zekanın tehlikeleri hakkında uyarıyorGoogle CEO'su Sundar Pichai, yapay zekanın tehlikeleri hakkında uyarıyor

PAYLAŞ