Face ID'ye İkinci Bir Yüz Eklemek - Haberler - indir.com

Face ID'ye İkinci Bir Yüz Eklemek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-04 19:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknolojinin gelişmesi ile beraber gördüğümüz gibi akıllı cihazlarda eşsiz özelliklere sahip oldu. Bu değişikliklerden biri de gözle görülebilir olarak parmak izi okuyucuların yerini Face ID yani yüz tanıma özellikleri aldı. iPhone ve iPad gibi ürünlerde yer alan Face ID özelliği kullanıcıların akıllı cihazlarını güvenlik amaçlı kilitlemeleri amacıyla tasarlanmıştır. Face ID özelliği kişilere özel olup kullanıcıların yüz hatlarına göre bir sistem geliştirir. Face ID özelliğini kullanarak ikinci bir yüz eklemek isterseniz yazımızın içeriğinden faydalanabilirsiniz. Face ID özelliğine ikinci bir yüz ekleme konusuna geçmeden önce Face ID nedir inceleyelim.

WhatsApp'ta Face ID ve Touch ID nasıl kullanılır?WhatsApp'ta Face ID ve Touch ID nasıl kullanılır?

Face ID, tamı tamına 30.000 tane kızılötesi ışınlarını kullanıcıların yüzüne yansıtarak yüzün tanımlanmasını sağlayan ve bununla beraber derinlik bilgilerini toplayarak oluşturulan gelişmiş bir 3D yüz tanıma teknolojisidir. Face ID özelliği ilk zamanlarda pek de sevilmemiş olup ön yargı ile karşılanmıştı. Fakat buna rağmen Face ID özelliği kullanılmaya başladığında ve eski parmak izi okuyucu yani Touch ID'nin kullanımından daha çok gelişmiş özelliğe sahip olması sebebiyle Face ID zamanla sevildi. iOS 12 güncellemesi ile beraber Apple, Face ID özelliğinin kullanımına yeni ikinci bir yüz daha ekleme özelliğini sundu. Bu sistem sayesinde kullanıcılar kendi yüzlerini tanımlayabildikleri gibi aynı zamanda farklı bir kişinin daha yüzünü tanımlayabiliyor. Bu özellikten faydalanarak telefonunuzu başkasına emanet edebilirsiniz. Yani şöyle ki gerek güvendiğiniz bir aile üyesinden ya da gerek farklı bir kişinin akıllı cihazınıza erişimine izin vermek için yeni güncellemeyi yaparak ikinci bir yüzü akıllı cihazınıza tanımlayabilirsiniz. 

Face ID'ye ikinci bir yüz ekleme

Akıllı cihazınızın Face ID özelliğine kendinizinkinden farklı bir yüz daha eklemek isterseniz bunun için ilk olarak ön hazırlık işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekiyor. İlk olarak Truedepth kamera sisteminin yer aldığı çentik alanını temizleyerek temiz bir kamera elde ettiğinizden emin olun. Bununla beraber aynı zamanda, çok daha iyi bir algılama elde etmek adına aydınlık bir ortamda bu işlemi gerçekleştirin. Face ID'ye farklı bir yüz eklemek istediğiniz anda yüzünüzde herhangi bir aksesuar, şapka ya da renk tonunu değiştirecek herhangi bir ürün kullanmamaya dikkat edin. 

Ön hazırlık olarak değerlendirdiğimiz işlemleri tamamladıktan sonra ikinci bir yüz daha eklemek istediğinizde aşağıdaki adımları takip edin.

- iOS 12'de yer alan Ayarlar sekmesine giriş yapın.

- Listenin aşağısında yer alan Face ID ve Parola seçeneğine dokunun.

- Açılan pencerede sizden şifre istenecek, şifrenizi doğrulayın ve devam edin.

- Yeni açılan alanda ise  Alternatif Bir Görünüm Ayarla seçeneğine dokunun.

- Daha sonra ise standart Yüz Kimliği oluşturma prosedür işlemleri başlayacaktır.

- Face ID Ayarlar bölümüne giriş yapın ve yüzünüzü cihaza yönelterek işlemlerinize başlayın.

- Düz bir konumda telefonunuzun üst kısmında yer alan kameraya bakın ve telefonun ekranın çıkan çerçeveye odaklanın. Yüzünüzün çerçevenin içerisinde yer alması gerekiyor. 

- Bu şekilde işlemlerinizi tamamlayacaksınız. 

- Yüzünüzün tarama işlemi bittikten sonra Devam seçeneğine dokunun. 

- Yüz Kimliği ayarları tamamen son bulunduğunda ise Bitti seçeneğine dokunarak işlemlerinize son verin. 

 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ