Ericsson patent anlaşmazlıkları nedeniyle Samsung'u dava etti - Haberler - indir.com

Ericsson patent anlaşmazlıkları nedeniyle Samsung'u dava etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-14 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerde teknoloji cephesinde patent davaları ve ilginç gelişmeler yaşanıyor. Bir dava da Ericsson şirketin geldi. Ericsson patent anlaşmalarını müzakere etmeye yönelik anlaşmalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’u dava etti.

Ericsson, patentleri Adil, Makul ve Ayrımcı Olmayan (FRAND) şartlarda lisanslamak için sözleşmeye bağlı taahhütleri ihlal ettiği gerekçesiyle ABD’de Samsung'a dava açtı. Ericsson, Güney Koreli merkezli teknoloji devinin sözleşmeden doğan taahhütleri ihlal ettiğini, şirketin patentle lisanlarında ve ilgili ödemeler konusunda iyi niyetli bir pazarlık yamadığını iddia ediyor.

Samsung Galaxy A52 5G tasarımı ortaya çıktıSamsung Galaxy A52 5G tasarımı ortaya çıktı

Ericsson davadan zararlı çıkabilir

Beklenmeyen bir davayla gündeme gelen Ericsson söz konusu iddiaları kanıtlayamazsa zarar görebilir gibi duruyor. Şirket bazı lisans mevcut lisansların süresi dolana kadar yeni anlaşmalara ulaşamazsa, gelecek yıldan itibaren IP telif ücretlerinin ödenmesini geciktirebileceğine dair uyarıda bulundu. Bu senenin ikinci ve üçüncü çeyrek raporlarında da potansiyel sorunlarını belirlediğini dile getiren Ericcson bunlara ek olarak akıllı telefon pazarındaki yavaşlamaya doğru orantıda  geciken telif ödemeleri ve potansiyel yasal ücretlerin 2021 senesinin ilk çeyreğinden başlayarak işletme gelirini çeyrek başına 118 - 177 milyon dolar arasında azaltabileceğini de sözlerine ekledi.

Samsung'a yazılım davası!

Ancak bu Ericsson’un Samsung’a karşı açtığı ilk dava da değil. Hatırlarsanız şirket 2012 senesinde Samsung'a bir lisans anlaşmasına ulaşamaması için dava açmıştı. Şirketlerin birbirini lisanslamak için anlaşmaya varması ise tam iki sene sürmüş ve daha 2014 senesinde sonuçlandırılabilmişti. Bu dava sonunda Samsung yasal savaşı sonlandırmak için Ericsson’a 650 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti. Ericsson'un açtığı davayla ilgili Samsung'dan henüz bir açıklama gelmedi. Ancak şirketin benzer bir davayla ikinci kez karşılaştığını düşünürsek Güney Kore merkezli şirketin bu kez geri adım atmama ihtimali de oldukça yüksek gibi görünüyor. Dava sürecinin nasıl ilerleyeceğini ilerleyen günlerde birlikte göreceğiz.


Samsung Galaxy Store en iyileri açıklandıSamsung Galaxy Store en iyileri açıklandı
Samsung son üç senenin en yüksek satış rakamına ulaştıSamsung son üç senenin en yüksek satış rakamına ulaştı

PAYLAŞ