Samsung son üç senenin en yüksek satış rakamına ulaştı - Haberler - indir.com

Samsung son üç senenin en yüksek satış rakamına ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-11 14:30:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung yılın üçüncü çeyreğine 80 milyon akıllı telefon satışıyla son üç senedeki en yüksek satış rakamına ulaştı.

Pandemi nedeniyle 2020 pek çok sektörü olumsuz etkilese de akıllı telefon pazarı bu zararı tersine çevirmeyi başardı. Taşınabilir büyük ekranlı tabletler, görüntülü konuşma telefonları ve akıllı telefonlar bu dönemde büyük ilgi gördü. Global pazarın en büyük akıllı telefon şirketlerinden olan Samsung ise bu yılın üçüncü çeyreğinde kendi satış rekorunu kırdı.

Samsung Galaxy S21 Serisi kamera özellikleri sızdırıldıSamsung Galaxy S21 Serisi kamera özellikleri sızdırıldı

Bu senenin üçüncü çeyrek raporlarına göre akıllı telefon piyasasında toplamda 366 milyon adet telefon satışı gerçekleşti. Yıl başında pazarda yüzde 4’lük bir düşüş yaşansa da, üçüncü çeyrekte ikinci yüzde 32’lik bir artış yaşandı.

Hindistan gibi bazı ülkelerde bu sene binlerce akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. Ülkede bu sene 53 milyon akıllı telefon satıldı. Bu durum Hindistan’nın akıllı telefon pazarında yıl bazında yüzde 9 artış yaratırken çeyrek bazda yüzde 188 gibi rekor bir artış sağladı.

Samsung bu çeyrekte 80 milyon adet akıllı telefon satışıyla son üç yılın rekorunu kırmayı başararak hem çeyrek bazında, hem de yıl bazında büyük bir artış gösterdi. Bu çeyrekte ikincilik ise 51 milyon adet akıllı telefon satışıyla Huawei’ye ait. Xiaomi 48 milyon adet akıllı telefon satışıyla üçüncü sırada karşımıza çıkarken Apple ise 40 milyon adet akıllı telefon satışıyla dördüncü sırada yer alıyor.

Bu çeyrekte en çok büyüme gösteren şirketlerin biri ise Realme oldu. Yüzde 132’lik bir büyüme gösterdi. 50 milyon adet telefon satan Realme kısa sürede bu başarıya ulaşan ilk şirket oldu. Orta Doğu, Avrupa ve Latin Amerika’da Samsung lider. Asya’da Huawei, Kuzey Amerika’da ise Apple liderliği sırtlanmış durumda. Dördüncü çeyrekte de akıllı telefon pazarındaki bu büyümenin devam etmesi bekleniyor.


Samsung'tan CES 2021 hakkında resmi açıklamaSamsung'tan CES 2021 hakkında resmi açıklama
Samsung Galaxy A52 5G tasarımı ortaya çıktıSamsung Galaxy A52 5G tasarımı ortaya çıktı

PAYLAŞ