e-Kitap okumak için 6 ücretsiz uygulama - Haberler - indir.com

e-Kitap okumak için 6 ücretsiz uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-26 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Akıllı telefon ekranları kullanıcı sağlığını etkilememesi adına daha uygun ve teknolojik olarak geliştirilmeye başlandı. Bu kapsamla beraber e-kitap okumakta daha keyif veren bir hal oldu. Bizde sizlere bu içeriğimizde tercih edebileceğiniz en iyi e-kitap okuyucularından bahsedeceğiz. E-kitap nedir sorusunu açıklayacak olursak, bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi elektronik cihazlardan okunulabilen dijital kitaplar olarak nitelendirebiliriz. Daha çok OLED ve AMOLED ekranların artması ile beraber karanlık koşullarda bile gözü rahatsız etmeyen ekran ayarları yapılabiliyor. Bu sayede ise kullanıcılar telefonları üzerinden rahat bir kitap okuma deneyimi gerçekleştirebiliyorlar.

E-kitaplara internet ortamında çeşitli kaynaklardan ulaşmak mümkün oluyor. Bunlardan birisi olarak ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sitesi de dahil diyebiliriz. E-kitapları akıllı telefonlarda okuyabilmek için e-kitap okuma uygulamalarına ihtiyaç duyuluyor. İçerisinde çeşitli özelliklerin ve detayların yer aldığı birçok e-kitap arşiv uygulamaları bulunuyor. Gelin şimdi tamamen ücretsiz olan en iyi e-kitap okuyucuları neler bakalım.

Yüzlerce kitabı dilediğiniz yere götürebileceğiniz 8 e-kitap uygulamasıYüzlerce kitabı dilediğiniz yere götürebileceğiniz 8 e-kitap uygulaması

En iyi ücretsiz e-kitap okuyucu uygulamaları

  • ReadeEra
  • Amazon Kindle
  • Aldiko Book Reader
  • Moon+ Reader
  • Wattpad
  • Kobo

Amazon Kindle

58 MB uygulama boyutuna sahip olan Amazon Kindle, mağazasında binlerce çizgi roman, e-kitap ve dergi barındırıyor. En popüler e-kitap okuma uygulamalarından birisi olan Amazon Kindle, kapatıp açtığınız zaman kaldığınız sayfadan devam etme özelliğine de sahip durumda. Bu noktada farklı bir cihazda oturum açsanız bile son kaldığınız yer kayıtlı kalabiliyor.

iOS için Amazon Kindle indir 

Android için Amazon Kindle indir 

Aldiko Book Reader

PDF, e-kitap ve ePub formatlarına destek sağlayan Aldiko, e-kitap okumak için en iyi alternatiflerden birisi diyebiliriz. Diğer yandan kitaplara not alma ve işaret bırakmak için çeşitli özellikler de bulunuyor. Farklı bir platformdan satın aldığınız e-kitabı ilk olarak uygulama içine aktararak daha sonra detaylarını ayarlayıp okumaya başlayabilirisiniz.

Android için Aldiko Book Reader indir 

ReadEra

5 milyondan fazla indirilmeye sahip olan ReadEra, 300 bin değerlendirme ile 4.9 puan almayı başarıyor. Akla gelebilecek her formata destek sağlayan bu uygulama çevrimdışı e-kitap okumanıza da olanak sağlıyor. Uygulamada e-kitap indirilemezken, başka e-kitapları bu uygulamada açma özelliğiniz bulunuyor.

Andrıoid için ReadEra indir 

Moon+ Reader
 

İngilizce kitap okumayı sevenler tarafından tercih edilebilir bir uygulama diyebiliriz. İçerisinde binlerce ücretsiz e-kitap yer alırken, isterseniz kütüphanenize satın almış olduğunuz e-kitapları dahil edebilirsiniz. Uygulamanın ayrıca Pro versiyonunun da bulunduğunu belirtelim.

Android için Moon + Reader indir


E-Kitap Dosyları Nasıl Açılır?E-Kitap Dosyları Nasıl Açılır?

PAYLAŞ