E-Kitap Dosyları Nasıl Açılır? - Haberler - indir.com

E-Kitap Dosyları Nasıl Açılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-04 14:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Günümüzde internet teknolojisinin ilerlemesi eski alışkanlıkları yenileriyle de değiştiriyor. Baslı kitaplar artık yerini artık E-kitaplara bırakıyor. Geçtiğimiz senelerde geliştirilen E-kitap teknolojisi birçok okura, kitaplara daha hızlı erişim imkanı sağlıyor. Ancak bazı E-kitaplar bilgisayara ya da mobil cihazınıza yüklendiğinde varsayılan uygulamalardan açılabilirken, bazıları ise desteklenmiyor. Bu genelde kullanıcıların indirirken yaptıkları hatalardan ya da ya da okuyucu programını güncel programlardan seçmemesinden kaynaklanmaktadır.

E-kitap indirirken birçok kitapta ".acsm" (Adobe Content Server Message) uzantısının olduğunu görmüşsünüzdür ".acsm" uzantılı dosyalar genellikle 1-2KB  dosyalar bulunmaktadır. Kitabı okunur bir şekilde indirmenizi sağlayan da aslında bu dosyalardır. ".acsm" uzantısına sahip olan dosyaları basit bir işlemle okunur hale getirebilirsiniz.

iPad için iReadItNow HD ile Kitaplarınızı Kayıt Altına AlabilirsiniziPad için iReadItNow HD ile Kitaplarınızı Kayıt Altına Alabilirsiniz

".acsm" Bağlantılı E-Kitaplar Nasıl İndirilir?

Öncelikle yapmanız gereken Adobe Digital Editions programını cihazınıza indirmektir. Bu programın mobil sürümü de mevcut olduğu için eğer telefondan ya da tabletten kitap okuyacaksanız rahatlıkla mobil sürümü de indirebilirsiniz.

İndirme işleminden sonra yapmanız gereken Adobe Digital Editions bir kimlik oluşturmak. Kitabı indirmek için uygulamaya giriş yapmanız gerekmektedir. Bunun nedeni size indirmiş olduğunuz E-kitap sizin kimlik bilgilerinize işlenir ve bu sayede "Dijital Haklar Yönetimi" korumasından dolayı dosyalarınızı sizden başka kimse açamaz.


Programı indirdikten sonra karşınıza çıkan ekran sizi direk giriş paneline yönlendirmez. Giriş yapmak yada kimlik oluşturma için "Help" sekmesine tıklayarak "Authorize Computer" seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Eğer Adobe kimliğiniz yoksa, “Create an Adobe ID” seçeneğine tıklayarak karşınıza gelen sayfadan hızlı bir şekilde kendinize Adobe kimliği oluşturabilirsiniz.

Ekranda karşınıza çıkan sayfaya ad, soy ad, E-posta adresi, belirlediğiniz şifreyi, doğum günü ve yılınızı girmeniz gerekmektedir. Şifre oluştururken güvenli bir kombinasyon yapmaya özen gösterin. Şifre oluştururken en az 8 karakter kullanmaya ve büyük, küçük harf kombinasyonu ile desteklemeye dikkat edin. Bu şekilde hesabınızı daha güvenli hale getirir. Arından En “I have read and agree to the Terms of Use and Privacy Policy.” kutucuğunu işaretleyip “SIGN UP” seçeneğine tıklayın.

Hesabınızı oluşturduktan sonra Adobe E-posta adresinize doğrulama kodu göndermeyecek. "Authorize Your Computer" seçeneğine tıklayarak, giriş bilgilerinizi yazıp "Authorize" seçeneğine tıklamanız yeterli. Sonrasında yukarıda sol köşede bulunan "File" menüsüne girerek Add to Library seçeneğine tıklayarak indirmiş olduğunuz ".acsm" uzantılı E-kitabı seçin.

E-Kitabı seçtikten sonra program otomatik olarak indirecek ve bağlantıyı okunur bir dosyaya çevirecektir. ".acsm" bağlantılı E-kitapları indirme ve açma işlemleri sadece bu kadar.
 


Microsoft'un E-Kitap Koleksiyonu Şimdi ÜcretsizMicrosoft'un E-Kitap Koleksiyonu Şimdi Ücretsiz
Yüzlerce kitabı dilediğiniz yere götürebileceğiniz 8 e-kitap uygulamasıYüzlerce kitabı dilediğiniz yere götürebileceğiniz 8 e-kitap uygulaması

PAYLAŞ