e-Devlet'te 1 milyar giriş hedefine ulaştı! - Haberler - indir.com

e-Devlet'te 1 milyar giriş hedefine ulaştı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-28 17:55:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

MÜSİAD tarafından gerçekleştirilen zirvede konuşma yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç tarafında bu yıl 13 Kasım itibariyle e-Devlet’te 1 milyar giriş sayısının aşıldığı ifade edildi. Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında bu yılın Dijital Gelecek temasıyla alakalı Vizyoner Zirvesi’nde konuşma yapan Ali Taha Koç, dijital teknolojilerinin kullanımı ve geliştirilmesi noktasında sosyal ve ekonomik refahın artmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Diğer yandan kurum ve şirketlerin performans ile hizmet verimliliklerinin arttırma yolunda dijital dönüşüme öncülük etmek olduğunu belirtiyor. Dijital dönüşüm sayesinde vatandaşların günlük yaşantılarındaki işlerin kolaylaşacağı ve zamandan tasarruf edeceklerini belirtiyor.

E-Devlet 1 Milyar Barajını Geride Bıraktı

E-Devlet Sayesinde 84 Milyon TL Tasaruf EdildiE-Devlet Sayesinde 84 Milyon TL Tasaruf Edildi

2002 yılında saniyede veri transferin 100 GB olduğunu ve bu rakamın 2017’de ise 46.600 GB’a çıktığı belirtiliyor. Diğer yandan 2022 yılında ise saniyedeki veri aktarımının 150.700 GB olması hedeflendiği belirtiliyor. Koç, “Nasıl sınırlarımızı yabancı askerlerle koruyamazsak verimizi de yabancı ürünlerle koruyamayız. Bugünden alacağımız önlemler ve atacağımız adımlar, yarının dünyasında teknolojiyi takip eden değil, teknolojiye yön veren ve üreten bir ülke olmak çok önemli” sözlerini dile getirdi.

1 milyar barajı aşıldığını ifade ederken sözlerine şöyle devam etti: “2008'de başladığımız bu yolculukta o yıl sadece 5 bin kişi sisteme girmişti. 13 Kasım itibarıyla bu yıl 1 milyar giriş hedefine ulaştık. Bundan sonra e-Devlet'i her vatandaşımızın rahatlıkla kullanacağı bir ortama çevirmek istiyoruz. e-Devlet'ten Dijital Türkiye Versiyon 1.0'a giden süreçte; hizmet başına düşen ortalama belge sayısı 3,80 iken yaptığımız çalışmalar ve kurumlarımızın üstün gayreti neticesinde talep edilen ortalama belge sayısı 0,34'e düşürüldü.”


e-Devlet'te Uçuş Sorgulama nasıl yapılır?e-Devlet'te Uçuş Sorgulama nasıl yapılır?

PAYLAŞ