e-Devlet'te Uçuş Sorgulama nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

e-Devlet'te Uçuş Sorgulama nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-03 12:03:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Nasıl Yapılır?

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, e-Devlet Kapısı üzerinden sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek yolculara kolaylık sağladı. Bundan böyle e-Devlet Kapısı üzerinden uçakların uçuş bilgilerini kolaylıkla sorgulayabilir, anında haberdar olabilirsiniz.

Okulların tatil olması ile beraber tatile çıkanlar ile uçaklardaki yolcu sayısı da aynı orantıda artış sergiledi. Hal böyle olunca uçakların kalkış ve varış saatlerini öğrenmek için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, e-Devlet Kapısı üzerinden sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek yolculara kolaylık sağladı. Bundan böyle e-Devlet Kapısı üzerinden uçakların uçuş bilgilerini kolaylıkla sorgulayabilir, anında haberdar olabilirsiniz. Peki bu işlem nasıl yapılıyor? Bugünkü haberimizde sizler için bu işlemleri sıraladık. Hadi gelin haberin devamını birlikte okuyalım.

e-Devlet Kapısı üzerinden uçuş bilgileri nasıl öğrenilir?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, e-Devlet ile beraber yürüttüğü ortak iş sayesinde uçuş bilgileri hakkında rahat bir şekilde bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Hatta uçuşlarınız gerek iç hatlar olsun gerekse dış hatlar olsun dakikalar içerisinde sorgulayabilir, anında haberdar olabilirsiniz. İlk yapacağınız işlem buraya tıklayarak “Uçuş Bilgileri Sorgulama” ekranına ulaşmak olacaktır. Burada sitenin sunduğu formu doldurarak uçuş bilgilerinizi göndereceksiniz. Sitede yer alan formun sizden istediği bilgiler şunlar olacaktır; havalimanı seçimi, hat seçimi, uçuş seçimi ve güvenlik resmi. Bu bilgileri doldurduktan sonra aşağıda yer alan sorgula butonuna tıklamanız olacaktır.

e-Devlet Kapısı uygulamasına giriş yapmanız gerek kalamadan, sisteme girebiliyorsunuz

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz adımları izledikten sonra sistem size otomatik olarak uçuş bilgilerini sunacaktır. Karşınıza çıkan bilgilerde sağ üst kısımda yer alan butonda yazdırabilirsiniz. Aynı zamanda size sunduğumuz bu sistem e-Devlet Kapısı’na giriş yapmanıza gerek duymuyor. Eğer sizinde tatil planlarınız varsa bu sistem bence sizin için biçilmiş bir kaftan olacaktır. Peki bu sistem hakkında sizlerin görüşü nelerdir? Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip ederek diğer gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

 

 

 





PAYLAŞ