E-Devlet Sayesinde 84 Milyon TL Tasaruf Edildi - Haberler - indir.com

E-Devlet Sayesinde 84 Milyon TL Tasaruf Edildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-22 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ekonomik alanda ülkemizde atılan önemli adımlardan birisi ise, kullanıcı işlemlerinin e-devlet ile dijitale dönüşmesi olmuştu. Bu adım ile beraber vatandaşların daha pratik işlem gerçekleştirmesinin yanı sıra kamu sektöründe hizmet veren çalışanlarında iş yoğunluğu büyük bir ölçüde azaldı. Devlette bu noktada yoğun kağıt bürokrasisinden kurtulurken, sistem tüm bakanlıklar tarafından aktif olarak kullanılmaya devam ediliyor. Birçok bakanlık tarafından üst seviye ve yoğun olarak kullanılan e-devlet sistemi, birçok tasarrufu da beraberinde getirdi. Öyle ki kamu kurumlarında bu tasarruf değeri 84 milyon lira gibi bir rakama erişmiş durumda. Bu noktada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, e-devlet hizmetlerinin devlete büyük bir tasarruf sağladığını ifade ediyor.

E-Devlet Büyük Bir Tasarruf Sağladı

e-Devlet'te Artık Elektrik, Su ve Doğalgaz Aboneliği Başlatılacake-Devlet'te Artık Elektrik, Su ve Doğalgaz Aboneliği Başlatılacak

E-Devlet sistemi sayesinde herhangi bir kamu kuruluşuna gitmeye gerek kalmadan tüm işlemlerinizi kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Bir kamu işlemi yanı sıra çeşitli sorgulama işlemlerinizi de yine kolay bir şekilde E-Devlet üzerinden hallede biliyorsunuz. Çeşitli banka sorgulamalarınızın yanı sıra askerlik işlemleri ve sicil durumunuza kadar çeşitli durumları E-Devlet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

E-Devlet sistemi güncellenerek yeni destekler ve hizmetler getirilmeye devam ediliyor. Son olarak ehliyet sahibi olan kişilerin araç sürmesi için SRC belgesi e-devlet sistemi üzerinden verilmeye başlandı. Cahit Turhan konu hakkında şu sözleri dile getirdi; "Sürücülerimiz için çok önemli olan bu belgenin e-Devlet Kapısı üzerinden alınması işleri hızlandırdığı için vatandaşlarımızı çok rahatlattı. Bugüne kadar 1 milyon 288 bin 363 SRC belgesi e-Devlet'ten alındı. Böylece 65 milyon 384 bin 422 lira vatandaşlarımızın cebinde kaldı. Bu hizmet dolayısıyla 6 milyon 763 bin 906 lira devletimiz kar etti. Bu hizmet dolayısıyla sağlanan toplam tasarruf ise 72 milyon 148 bin 328 lira oldu." 


E-Devlet'e İki Yeni Hizmet Daha GeldiE-Devlet'e İki Yeni Hizmet Daha Geldi
e-Devlet'te 'TBB Risk Merkezi Raporu' Ücretsiz Sunulacake-Devlet'te 'TBB Risk Merkezi Raporu' Ücretsiz Sunulacak

PAYLAŞ