Daha canlı Windows 10 ikonları geliyor - Haberler - indir.com

Daha canlı Windows 10 ikonları geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-24 16:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Uzun senelerdir metro tasarım dilini kullanan yazılım devi Microsoft ikonlarını daha canlı hale getirmeyi planlıyor. Office 365 platformundan sonra bu yenilik Windows 10’nun geneline yayılmaya başladı.

Microsoft’un Windows Phone döneminde başlattığı modern tasarım konsepti bugüne kadar devam etmekteydi. Bu tasarımda istikrarlı olan şirket karo tasarıma uygun ve mat renklere sahip olan Windows ikonlarını yavaş yavaş değiştirmeye karar verdi.

Microsoft Edge tarayıcısının yeni özellikleri duyurulduMicrosoft Edge tarayıcısının yeni özellikleri duyuruldu

Microsoft Windows 10 işletim sisteminde ikonları değiştirme kararı aldı!

Bu değişimi sunduğu güncellemelerle yavaş yavaş getiren şirket geçtiğimiz sene Office 365 platformunun ikonlarını değiştirmişti. Office 365 ikonlarının tasarımında daha canlı bir tasarıma geçiş yapan şirketin bu hamlesinin kullanıcılar tarafından çok sevilmesi üzerine şirket Windows 10 işletim istemindeki ikonları değiştirmek için daha hızlı adımlar atmaya başladı. Bunun için Insider programını geliştiren şirket programın test aşamasına başladı.

Windows 10 Kasım güncellemesi hataları ve çözümleri

2015 senesinden beri metro tasarım dilini devam ettiren Microsoft daha önce ikonlara hiçbir değişikliğe gitmemişti. Windows 10 işletim sistemiyle birlikte platforma yeni bir hava kazandırmaya karar veren şirket ilk etapta Mail ve Takvim uygulamalarının ikonlarını değiştirecek. Sadece Windows işletim sisteminde yer alan uygulamaların değil bilgisayarlara indirilebilen üçüncü parti uygulamalarında aynı trende uyum sağlayacağını açıklan şirketin ikonları ne zaman değiştirmeye başlayacağı netlik kazanmasa da şirketin bu süreci çok uzun tutmayacağı düşünülüyor. Microsoft’un Windwos 10’la ilgili gelişmelerinden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Microsoft Word, Excel ve PowerPoint'i tek uygulamada birleştirdiMicrosoft Word, Excel ve PowerPoint'i tek uygulamada birleştirdi
Akıllı telefonlar için Microsoft Defender hamlesiAkıllı telefonlar için Microsoft Defender hamlesi

PAYLAŞ