Akıllı telefonlar için Microsoft Defender hamlesi - Haberler - indir.com

Akıllı telefonlar için Microsoft Defender hamlesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-21 15:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft’tan beklenmedik yeni bir hamle geldi. Öğrenilene göre iOS ve Android cihazlar için Microsoft Defender yolda!

Yazılım şirketlerinin tüm çabalarına rağmen günümüzde bilgisayarlar hala siber saldırılara maruz kalıyor. Teknolojinin günden güne gelişmesi pek çok hayat kolaylaştırıcı yeni bir şeyi bizlere sunarken cihazlarımızı da saldırılara daha açık hale getiriyor. İşte o cihazlardan biri de hayatımızın büyük bir parçası haline gelmiş olan akıllı telefonlar. Tıpkı bilgisayarlar gibi ağır risk atlında olan akıllı telefonlar üretici şirketlerin tüm çabalarına rağmen hala yüzde 100 güvenlik sağlayamıyor. Saldırılardan korunmak için Android’de pek çok kullanıcı iyi bir virüs programı kullanmayı ve kendine bir güvenlik duvarı oluşturmayı tercih ediyor.

Google artık Chrome güvenlik yamalarını daha hızlı yayınlayacak!Google artık Chrome güvenlik yamalarını daha hızlı yayınlayacak!

BTK, Tüketiciler için Akıllı Telefon Güvenlik Önerilerini Güncelledi!

Bugün öğrenilene göre Microsoft, masaüstü bilgisayarlarda kullanılan Microsoft Defender uygulamasını akıllı telefonlar için de yayınlayacak. Yapılan resmi açıklamaya göre uygulamanın 2020 senesinin sonlarına doğru hem iOS, hem de Android kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Her iki işletim sistemi içinde eş zamanlı çıkması beklenen uygulamanın tam adı ise Defender Advanced Threat Protection (ATP) olacak.

İşletim sistemini olabildiğince koruyacak Defender’in akıllı telefonlarda henüz nasıl yeteneklere sahip olacağı bilinmemekte. Uygulamanın özellikle kapalı işletim sistemine sahip olan iOS’ta nasıl bir çalışma sistemi olacağı büyük bir merak konusu. iOS’ta Virüs tarama işlemi mümkün olmayacağı düşünülen uygulamanın yine de güvenlik için iyi bir gelişme olduğu düşünülüyor.


Türkiye’nin siber güvenlik üssü için geri sayım başladıTürkiye’nin siber güvenlik üssü için geri sayım başladı
WordPress'in popüler eklentisinde kritik güvenlik açığı!WordPress'in popüler eklentisinde kritik güvenlik açığı!

PAYLAŞ