BtcTurk'den sızdırılan hesaplar ortaya çıktı - Haberler - indir.com

BtcTurk'den sızdırılan hesaplar ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-18 13:01:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Son dönemlerde dolandırıcılık ve çökme haberleriyle gündemde olan Bitcoin platformlarına geçtiğimiz günlerde bir yenisi eklenmiş ve BtcTurk büyük bir sızıntı iddiasıyla gündeme gelmişti. Konuyla ilgili olarak Twitter’dan yapılan bir paylaşım kullanıcıları iyice endişelendirdi.

Ülkemizde kripto para platformları neredeyse tehlike saçmaya başladı. Thodex’le birlikte patlak veren bu çöküş pek çok platforma olan güveni yerle bir etti. Bu güvene en büyük darbeyi vuranda kripto para borsası için ülkemizin en çok kullanılan platformlarından biri olan BtcTurk’den gelmişti. İlk olarak 2013 senesinde kullanıma açılan Türkiye’nin ilk kripto para borsası olan BtcTurk hakkında ortaya atılan bilgi sızıntısı iddiası gündeme damgasını vurmuştu. BtcTurk’teki sızıntılar bu hafta yatırımcıların en çok konuştuğu konu oldu.

BTCTurk transfer ücretlerini kaldırdı!BTCTurk transfer ücretlerini kaldırdı!

BtcTurk Pro'nun, hacklendiği iddia ediyor!

Platform hakkında ortaya atılan iddialara göre 2018 senesinde BtcTurk verileri bilgisayar korsanları tarafından satılmış ve kullanıcıların verileri bir internet formunda satışa çıkarılmıştı. Bu olay gündeme damga gibi düşünce BtcTurk açıklama yaparak iddiaların asılsız olduğunu söylemişti ki birkaç saat öncesinde bu açıklamalarla çelişen bazı veriler ortaya çıktı.

Yazılım alanında uzman isimler arasında olan Mert Susur, 2018’de BtcTurk’te gerçekleştiği öne sürülen veri sızıntısını doğrulayacak bazı görseller paylaştı. Bu görselleri Twitter’dan paylaşan Susur, bir veri tabanı sitesinde BtcTurk'ten sızdırıldığı iddia edilen hesaplara ulaştı. Ortaya çıkan veriler ise oldukça korkutucu. Verilere göre 2020’in Nisan ayında siteye 516 binin üzerinde yeni kayıt eklenmiş. Mert Susur’ın gelişmeleri duyurduğu Tweet dizisi tam olarak şu şekilde:

Toplanın #BTCTurk konusunda gelişmeler var!!

"@btcturk veri sızıntısı bir veritabanı sitesinde karşımıza çıktı. Teyidini websitesine girip, kayıt olup email adreslerimizi yazdığımızda yaptık. Siteye göre 516binden fazla kayıt 2020 Nisan'ında siteye eklenmiş ++ Şu anda o sitede arama yaptığınızda karşınıza hashlenmiş şifreler, Ad soyad, kullanıcı numarası ve hash halinde parola çıkıyor. Bunlar açık verilmiyor ama siteden satın alabiliyorsunuz. Burada işe yarar bir bilgi olmadığı için LÜTFEN SATIN ALMAKLA UĞRAŞMAYIN! Bu paylaşımı yaparken sitenin adını paylaşıp paylaşmama konusunu @tufanpoyrazz ile çok tartıştık. Günün sonunda herkesin arama yapıp içinin rahat etmesi için paylaşmaya karar verdik. Ama lütfen PARA İLE VERİ SATIN ALMAYA ÇALIŞIP BOŞUNA PARA HARCAMAYIN! Özetle, @btcturk veri sızıntısının gerçekliği ile ilgili deliller güçlenmeye başladı. Bu konuda @btcturk 'ün bir açıklama yapmasını rica ediyoruz. Lütfen kullanıcılara ulaşıp şifrelerini değiştirmeleri için uyarıda bulunun. LÜTFEN  Bu araştırmada @ZetLorento ve @tufanpoyrazz ile birlikte çalıştık. Ayrıca iki gündür bana sürekli DM gönderen, bu tweet'leri yayan herkese öz verileri için de teşekkür ederiz."


Litecoin, BTCTurk'te'ki yerini aldıLitecoin, BTCTurk'te'ki yerini aldı
BtcTurk, Dünyadaki En Güvenli İlk 10 Kripto Para Alım Satım Platformu ArasındaBtcTurk, Dünyadaki En Güvenli İlk 10 Kripto Para Alım Satım Platformu Arasında

PAYLAŞ