Bill Gates: En Büyük Hatam Android... - Haberler - indir.com

Bill Gates: En Büyük Hatam Android...

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-25 14:12:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft’un kurucusu ve dünyanın en zengin ikinci insanı olan Bill Gates, katılmış olduğu bir programda yapmış olduğu büyük bir hatadan bahsetti. Buna göre Gates, Android’in büyümesine göz yummanın affedilemez bir sonuç doğurduğunu ifade etti. Ayrıca Bill Gates, Microsoft tarafındaki en büyük hatasının ise Google’ın Android’i geliştirmesine izin vermesi olduğunu sözlerine ekledi. Android sistemi şirkete yaklaşık olarak 400 milyar dolar seviyesinde bir zarar verdiği ifade ediliyor. Normal şartlarda Android’in rakibi Apple’a karşı bir şansının olmadığı ve bu sebepten ötürü Microsoft’un kazanmasının daha olası olduğunu belirtiyor.

Bill Gates’ten Android İtirafı Geldi

Microsoft Teknoloji Merkezi Hizmete Açıldı!Microsoft Teknoloji Merkezi Hizmete Açıldı!

Devam ettiği açıklamasında Bugüne kadarki en büyük hatam, Microsoft’a ait bir Android’in olmamasıdır. Android, Apple’ın standart olmayan bir telefon platformudur. O dönem içerisinde Microsoft’un kazanması doğal bir şeydi" sözlerini dile getirdi. Ayrıca Bill Gates, Google’ın mobil servisinin 2007’de piyasaya giriş yapan iPhone’a açık olarak bir alternatif olduğunu ifade ediyor. Bu noktada Microsoft ise masaüstü yazılımlarında baskın bir güç konumunda yer alırken, mobilde ise iyi bir konumda yer alması bekleniyordu. Ancak Windows Phone’un tüm hazırlıkları 2010’da Windows Phone 7 ile beraber aktarıldığı Gates tarafından belirtiliyor. Ancak teknolojik anlamda ise geri kaldıklarının altını çiziyor.

Microsoft şuan için 1.05 trilyon dolar piyasa değeri ile dünyanın en zengin şirketi konumunda olurken Microsoft’un mobil platformunun projeleri 2017 yılında iptal edilmişti.


Yeni Klavyelerde Microsoft Tuşu Bulunabilir!Yeni Klavyelerde Microsoft Tuşu Bulunabilir!
Microsoft Launcher Yeni Özellikler KazanıyorMicrosoft Launcher Yeni Özellikler Kazanıyor

PAYLAŞ