Bethesda PlayStation 5'e ve PC'ye özel oyunları duyurdu - Haberler - indir.com

Bethesda PlayStation 5'e ve PC'ye özel oyunları duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-12 16:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Oyun

Sony tarafından dün gece düzenlenen PlayStation 5 etkinliğinde ön plana çıkan geliştirici şirketlerden birisi de Bethesda. Şirket, iki farklı oyun ile karşımıza çıkarken şimdi bu oyunlar ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamaya göre Bethesda'nın Deathloop ve Ghostwire: Tokyo isimli yeni oyunları sadece PC ve PlayStation 5'te yer alacak.

Oyunseverlerin uzun zamandır beklediği PlayStation 5 etkinliği sonun gerçekleşti. Sony, dün gece saatlerinde başlatmış olduğu etkinlikte hem PlayStation 5'in tasarımını hem de PlayStation 5 için hazırlanan oyunların tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtılan oyunlar, konularından çok grafik kaliteleri ile oyuncuların beğenilerini kazandı. Etkinlikte ön plana çıkan geliştirici şirketlerden bir tanesi de Bethesda'ydı.

Microsoft'tan Xbox odaklı yeni Bang & Olufsen hamlesiMicrosoft'tan Xbox odaklı yeni Bang & Olufsen hamlesi

Bethesda, PlayStation 5 için düzenlenen "The Future of Gaming" (Oyunun Geleceği) etkinliği kapsamında iki oyun duyurusunda bulundu. Bu oyunlar Deathloop ve Ghostwire: Tokyo olarak karşımıza çıktı. İki oyun da birbirinden farklı yapıları ile dikkatleri üzerine çekerken şimdi, bu oyunlar ile ilgili ilginç gelişmeler yaşandı.

Bethesda'nın yeni oyunları, Xbox Series X'te yer almayacak; en azından bir süre

Bethesda, yeni oyunlarından E3 2019 kapsamında bahsetmişti. Fakat dün yapılan etkinlik kapsamında hem Deathloop hem de Ghostwire: Tokyo'nun PlayStation 5'te nasıl oynanacağını gördük. Video oyun sektörünün önemli isimlerinden bir tanesi olan Geoff Keighley, yapılan duyuru sonrası yaptığı açıklamada Bethesda'nın yeni çıkacak oyunlarının PlayStation 5 ve PC'ye özel olacağını belirtti; en azından bir süre için...

Keighley'in yapmış olduğu açıklamalar, Microsoft'un bu sene sonunda piyasaya sürmeye hazırlandığı Xbox Series X'i bekleyen oyuncuları bir hayli üzdü. Çünkü yapılan açıklama, hem Deathloop hem de Ghostwire: Tokyo'nun Xbox Series X'e gelmeyeceğini, gelse bile bunun birkaç yıl sonra olabileceğini gösteriyor. Görünüşe göre Sony, Xbox Series X'e ilk çalımı Bethesda'nın iki yeni oyunu ile attı.

PlayStation etkinliğinde gördüğümüz Deathloop, iki suikastçının hikayesine odaklanıyor. Blackreef isimli bir adada bir zaman döngüsünde sıkışan suikasçılar birbirleri ile anlaşamıyorlar. Çünkü karakterlerden birisi bu döngü içerisinden çıkmayı, diğeri ise döngünün içinde kalmayı istiyor. Bu oyun, PlayStation 5'in piyasaya sürülmesiyle birlikte hem PS5 hem de PC için raflardaki yerini alacak.

Ghostwire: Tokyo

Ghostwire: Tokyo ise biraz daha etkileyici bir yapım izlenimi veriyor. Nüfusun yüzdü 99'u yok olan bir Tokyo'da geçen bu oyun, kayıp nüfusun ardındaki gizemi çözmeye odaklanıyor. Silahın yer almadığı bu oyunda oyuncular, karşılarına çıkan ruhları büyüler ile yenmeye çalışıyorlar. Bu ilginç oyun, 2021 yılında karşımıza çıkacak ve hem PlayStation 5 hem de PC için yayında olacak.


Sony'nin yeni patenti PlayStation 5'in üretim sürecini açığa çıkardıSony'nin yeni patenti PlayStation 5'in üretim sürecini açığa çıkardı

Deathloop için hazırlanan fragman


PAYLAŞ