Apple hisseleri en yüksek seviyesine ulaştı - Haberler - indir.com

Apple hisseleri en yüksek seviyesine ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-03 14:29:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple rekorlara doymak bilmiyor. Apple’ın hisse senedi fiyatları tarihinin en yüksek seviyesine erişti. Dünyanın en değerli şirketleri arasında zirvelere oynayan Apple, gelirlerinde artışı sürdürüyor. New York borsasında işlem göre Apple hisselerinin değeri 300 dolara erişti. Bu noktada rekor kıran şirket yüksek talep göre hisseleri ile beraber rakipleri arasındaki farkı da açmaya devam ediyor. Apple pazarda, ürünlerinin yüksek talebinden ötürü kazancında artışa devam ediyor. Son olarak iPhone 11 ailesinin satışa sunulması ile beraber büyük bir gelir akışı yakalayan şirket, finans pazarında da dikkat çekiyor. Borsadaki hisseleri 300 dolara erişen şirket son bir yıl içinde 142 dolara kadar hisse değerlerini tekrar eski rakamların yükseltmeyi başararak Apple’ın değerini artırmış oldu.

Apple değeri artmaya devam ediyor

Apple, Samsung’dan kurtulma planları yapıyorApple, Samsung’dan kurtulma planları yapıyor

Finans uzmanlarına göre ise Apple hisse senedi 2020 içinde 350 – 400 dolar seviyesinde olacak. Bu noktada şirket hisse fiyatlarını 400 dolara kadar yükseltir ise şirketinin değeri 2 trilyon dolara kadar çıkabileceği ifade ediliyor. Yaşanan bu yeni gelişme ile beraber Apple’ın piyasa değeri 1.3 triyon dolara kadar erişti. 2015’te 700 milyar piyasa değerine erişerek bu rakamda ilk şirket olmayı başaran Apple, 2017’de 800 milyar seviyesine ulaşmıştı. 2018 yılında ise 1 trilyon dolar değere ulaşarak 3 yıl gibi bir süreçte 300 milyar dolar değer kazanmayı başardı. Bu alandaki Microsoft ve Amazon gibi köklü rakipleri arkasında bırakan Apple, 2 trilyon dolar piyasaya değerine ulaşma hedefi bulunuyor.

Apple tarafından üretilen ürünler tüm dünyada ilgi görürken, kamera tedarikçisi olan Sony, teslimatlara yetişemiyor. Sony bu isteği karşılamak için 24 saatlik vardiya sistemine geçtiğini bile duyurmuştu. 5G destekli iPhone modellerinin çıkması ile beraber bu değerin daha da yükselmesi bekleniyor.


Apple neden yeşil iPhone üretiyor?Apple neden yeşil iPhone üretiyor?
Apple yeni patenti ile ses kalitesini yükseltecekApple yeni patenti ile ses kalitesini yükseltecek

PAYLAŞ