Apple neden yeşil iPhone üretiyor? - Haberler - indir.com

Apple neden yeşil iPhone üretiyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-31 15:29:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cihaz üreticisi Apple'ın CEO'su Tim Cook, bu ay içerisinde gerçekleştirdiği Japonya gezisi esnasında iPhone cihazların boya üreticisi Seiko Advance ile yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında bir takım bilgiler verdi. Seiko Advance ise yakın zaman önce yaptığı bir açıklama ile beraber Apple ile nasıl bir çalışma planlarının olduğunu ve üretilen renklerin nasıl oluşturulduğu hakkında açıklamalarda bulundu. 

CEO Cook, aralık ayı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu bir gezi sırasında iPhone cihazların kasalarında kullanılan boyaları üreten Seiko Advance şirketi ile bir araya geldi. Söz konusunun gezinin beklenmedik duraklarından biri olan Seiko Advance, şirketin yeni ürettiği telefonların renklerinde önemli bir role sahip. Gezi esnasında yeni iPhone akıllı cihazların renklerine değinen CEO Tim Cook, 'Midninght Green' renginin tercih edilmesinin ve iPhone 11 Pro renklerinin de göz alıcı olmasının Seiko Advance'ın profesyonel çalışması sonucu gerçekleştiğinin altını çizdi. 

Apple Mac Pro daha da büyüdü! İşte şaşırtan Apple Mac Pro fiyatıApple Mac Pro daha da büyüdü! İşte şaşırtan Apple Mac Pro fiyatı

Küçük ayrıntılar Apple'ın beğenisini kazanıyor

iPhone cihazların kasasındaki boyaları üreten Seiko Advance şirketinin yakın zaman içerisinde Nikkei'ye yapmış olduğu açıklama ile beraber Tim Cook ve Apple şirketinin onlarla nasıl bir çalışma içerisinde olduklarının ayrıntılı bilgisini paylaştı. Seiko Advance'in satış müdürü olan Yukinori Kabe, gazeteye yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; " Tim Cook, bize yüksek teknolojiye sahip bütün şirketlere karşı nasıl bir tutum sergilenmesi gerektiğini gösterdi. Ne kadar küçük bir şirket olursanız olun göze çarpan bir teknolojiye sahipseniz Apple müşteriniz olacaktır.”

Seiko Advance çevreciliği ile ön plana çıktı

Yukinori Kabe; 2011 yılı içerisinde Apple, boya üreticilerinden örnek istediğinde şirketlerle görüşmelere giden yetkili kişiydi. Kabe o dönem ile ilgili konuşurken; "Apple’ı ziyaret etmek çok farklı bir olaydı. O zaman Apple’ın yüksek standartlarını karşılayamayacağımızı düşündük” şeklinde konuşarak süreci değerlendi. Satış müdürünün konu ile bahsettiklerine göre Apple, aday şirketlerden yüzlerce farklı kriteri karşılaştırmak istemiş. Seiko Advance 4 yıl içerisinde yürütülen çalışmaların ardından sonunda iPhone cihazların rengi için Apple tarafından seçilmişti. 

Teknoloji şirketi Apple'ın bu konu hakkında dikkat ettiği en önemli ayrıntılardan biri ürünlerin çevreye vermiş olduğu etkiydi. Seiko Advance ise normalde çevreyi kirleten yeşil rengi çevre dostu ve canlı bir şekilde elde ederek Apple tarafından üretilen yeni nesil iPhone cihazların Midnight Green iPhone rengini üreten şirket olmaya hak kazandı. Teknoloji şirketi, şu an için iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max için 4 farklı rengin üretimini gerçekleştiriyor. Apple şirketi ile yeni nesil iPhone cihazların kasa rengi çalışmasını Seiko Advance ile yürütüyor. 

 


Akıllı telefon pazarındaki en kârlı şirket AppleAkıllı telefon pazarındaki en kârlı şirket Apple
Samsung ve Apple'ın radyasyon sınırını aştığı tespit edildiSamsung ve Apple'ın radyasyon sınırını aştığı tespit edildi
Shazam 3 ay ücretsiz Apple Müzik hediye ediyorShazam 3 ay ücretsiz Apple Müzik hediye ediyor

PAYLAŞ