Apple yeni patenti ile ses kalitesini yükseltecek - Haberler - indir.com

Apple yeni patenti ile ses kalitesini yükseltecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-02 21:59:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

ABD’li şirket Apple’ın almış olduğu yeni bir patent içeriği, sanal akustik sitemi sayesinde MacBook kullanıcılarına ses kalitesinde iyileştirme ve kalitede artma hedefleniyor. Bu yeni sistem ile beraber kullanıcılar bir anlamda “orada olma” deneyiminde gerçekliği daha fazla yaşayacak. Piyasada almış olduğu birçok patent ile bilinen Apple, 2020 yılına da yeni almış olduğu patent hakları ile giriyor. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi tarafından Apple’a 60 yeni patent hakkı verildi ve bu patent içeriklerinden birisi ise MacBook kullanıcılarının ses deneyimine yönelik oldu.

Yeni patent ile beraber Apple dizüstü bilgisayarlarda ses kalitesi daha da artabilecek. Sanal akustik sistemini güçlendirmeyi hedefleyen şirket, seslerin doğrudan bir biçimden hoparlörden değil iç veya dış mekanlardan kaynaklandığı bir illüzyon yaratacak. Bu sanal akustik için ses sinyali işlemesi, spor veya sinema gibi deneyimlerin deneyimi daha da iyileşecek ve kullanıcı kendisini daha fazla o atmosferde hissedecek.

Macbook kullanıcılarının kameraları tehlikedeMacbook kullanıcılarının kameraları tehlikede

MacBook hoparlörleri bu patent ile güçleniyor

Bu işlem, ses sinyalini en az üç ayrı yola ayırıyor. Sağ ve sola ayrılan işlemlerden daha farklı anlamına geldiğini belirtelim. Üç ayrı sinyale dağıtılan ses sinyalinin her biri ayrı etkiler kullanıcıya sağlıyor. Bu üç ses sinyal zinciri son olarak sol ve sağ olarak iki ayrı sinyalde birleşiyor. Bu yeni işlemle beraber parazit ses engelleyicilerin çalışma şeklide ortadan kalkmış oluyor. Patent içeriklerine eşlik eden çizimlerde, sanal gerçeklik veya zenginleştirilmiş gerçeklik başlığına sahip kullanıcılar gözükmüyor. Bu noktada patentin dijital olarak oluşturulmuş, çevresel ses düzen aracılığı ile akustik bir deneyim zenginleştirilmiş olunuyor.

MacBook’ta oynanan oyunlar ile beraber Apple TV+ ve spor içeriklerinde kullanıcıların bu yeni işlemle karşılaşabileceği belirtiliyor. Diğer yandan Apple’ın patent içeriklerinde ortaya çıkan bir cihazı da gözüküyor. Patentte yer alan çizimlere göre tamamen dokunmatik yüzeyde oluşan bir ekranın yan kenarlıkları da bulunuyor. Çizim renderlarına göre güç tuşu ile beraber ses açma ve kapama kontrol tuşları da bulunuyor. Ancak cihazda herhangi bir ön kamera bulunmuyor. Bakalım Apple bu yeni ses teknolojisi ile beklenen gelişimi sağlayacak mı göreceğiz.


Apple bazı Macbook modellerini satıştan kaldırdıApple bazı Macbook modellerini satıştan kaldırdı
16 inç MacBook Pro Türkiye fiyatı ve özellikleri16 inç MacBook Pro Türkiye fiyatı ve özellikleri

PAYLAŞ