Apple Dark Sky'ı satın aldı! - Haberler - indir.com

Apple Dark Sky'ı satın aldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-01 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dönem dönem sürpriz satın almalarla gündeme gelen Apple bugün beklenmedik bir hamleyle hava durumu tahmin uygulaması olan Dark Sky’ı satın aldığını açıkladı.

İsabetli tahminleriyle milyonlarca kişi tarafından kullanılan hava durumu tahmin uygulaması Dark Sky bugün resmi olarak el değiştirdi. Apple tarafından satın alınan uygulamanın Android desteği de resmi olarak sonlandı.

Apple geliştirici uygulamasını güncellediApple geliştirici uygulamasını güncelledi

Dark Sky gibi başarılı bir şirketin Apple bünyesine katılması her ne kadar şirket için olumlu bir gelişme de olsa, uygulamayı kullanan Android kullanıcıları için bu durum pek de sevindirici değil. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan uygulama artık sadece Apple kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.

Apple'dan sürpriz satın alma

Cihazlarında Dark Sky’ı tercih eden iOS kullanıcıları içinse hiçbir şey değişmeyecek. Uygulamayı akıllı telefonlarına indirmek isteyen Apple kullanıcıları 3.99 dolar yani yaklaşık 25 TL ödeyerek uygulamayı satın alabilecekler.

Öncesinde Google Play Store’da da yer alan uygulamanın Android mağazasındaki satış fiyatı ise 2.99 dolar yani yaklaşık 20 TL ücretle uygulamayı kullanmak isteyenlere sunuluyordu. Ancak kullanıcıların bu tutarı her sene ödemeleri gerekiyordu. Gün itibariyle Apple bünyesine giren Dark Sky ise artık tek seferlik ödeme sistemiyle satın alınabilecek.

Apple'dan heyecan verici satın alma

Kolay ve kullanışlı arayüzünün yanı sıra kullanıcılarına dakika dakika hava tahminleri sunan Dark Sky’ın anlık hava tahminleri bazen tutarsız olabilse de, genel hava tahminlerinde oldukça başarılı bir uygulama. Apple kullanıcıları için uygulamayı kullanmaya devam edebilmek ve tek seferlik ücret ödemek yüz güldürücü olsa da, Android kullanıcıları içi Dark Sky benzeri bir uygulama bulmak pek de kolay olmayacak. Konu hakkında açıklama yapan Dark Sky, gelecekte çıkacak yeni hava tahmin uygulamalarına kendi API lisanslarını vermeme kararı aldıklarını ve API’lerinin da 2021 sonuna kadar hizmet vermeye devam edeceğini duyurdu.

 


Apple Watch Series 6'nın özellikleri sızdırıldıApple Watch Series 6'nın özellikleri sızdırıldı
Apple iPhone'lardaki 30 farklı güvenlik açığı hakkında açıklama yaptı!Apple iPhone'lardaki 30 farklı güvenlik açığı hakkında açıklama yaptı!

PAYLAŞ