Apple, 2020’de 100 milyondan fazla AirPods satmayı hedefliyor - Haberler - indir.com

Apple, 2020’de 100 milyondan fazla AirPods satmayı hedefliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-18 12:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Kablosuz kulaklık pazarında rakiplerinden daha iyi performans sergilemesiyle liderliği tartışılmaz olan Apple, Counterpoint Research tarafından yapılan araştırmaya göre 2020'de bu pozisyonu korumaya devam edecek. Yeni yapılan bir araştırmanın sonucuna göre teknoloji devi Apple, 2020 yılı içerisinde 100 milyon adetten fazla AirPods satışı gerçekleştirmeyi başaracak. Counterpoint Research tarafından gerçekleştirilen araştırma, Apple şirketinin kablosuz kulaklık sektöründeki baskınlığını bir kez sağlamlaştırmış gözüküyor. Apple kablosuz kulaklık konusunda kalitesini kanıtlamış olup uzun zamanadır AirPods'larla başarılı bir şekilde ilerlemeyi sürdürüyor. Şirket şu an için pazarın yüzde 50'sinden fazlasını kontrol altında tutuyor. 

2019 yılının dördüncü çeyreğinde gerçekleştirilen araştırmaya göre %50 oranında daha fazla büyüme sağlayan kablosuz kulaklık kategorisi, ortalama satış sayısının 50 milyon adet civarında olan bir sektör haline geldi. Söz konusu bu araştırma kapsamında ortaya çıkan bilgilere göre Apple'ın pazar payı, son çeyrekte yüzde 44 oranında artarak liderlik pozisyonunu sürmeye devam etti. Kablosuz kulaklık konusunda başarı listesinin ikinci sırasında Xiaomi yer alırken ardındansa Samsung geliyor. 

AirPods ile rekabet etmeye hazırlanan JBL TUNE 220 TWS Türkiye'deAirPods ile rekabet etmeye hazırlanan JBL TUNE 220 TWS Türkiye'de

Apple liderliği kaptırmıyor

Kablosuz kulaklık pazar payını daha detaylı bir şekilde incelemek gerekirse, 100 dolar üzerinde fiyata sahip tam kablosuz sektöründe Apple şirketin baskınlığı her geçen gün daha da artacak ve hatta öyle ki yüzde 70 seviyelerine ulaşacağı düşünülüyor. 100 doların altındaysa çok ciddi bir rekabet söz konusu. Şirketler bu konu hakkında kendini kanıtlamak için her geçen gün farklı özelliklere sahip ürünler üretiyor. 100 doların altında hiç bir şirketin açık ara liderliğinden bahsedilmiyor fakat Xiaomi'nin önde olduğunu söylemekte fayda vardır. 

Counterpoint Research tarafından yapılan araştırmalara göre, Apple şirketi 2020 yılında da kablosuz kulaklık alanında ciddi bir rakiple karşılaşmayacak. Bu alanda esas rekabet, Apple şirketinin ardından gelen şirket olmak adına Samsung ve Xiaomi arasında gerçekleşecek gibi gözüküyor. Apple şirketinin 2020 yılı içerisinde ulaşacağı satış hedefinin ise 100 milyon adet civarında olması bekleniyor. Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, şimdiye kadar standart AirPods modelini kablosuz gibi özellikle ekstralarla zenginleştirerek ve bununla beraber AirPods modelini de tanıtarak önceki modelde eksik olan özellikleri tamamlayarak daha yüksek fiyat etiketleriyle satışa sunuyor. Yüksek fiyatlı olmasına rağmen Apple lider isim olmayı başarıyor. 


Bu hafta BİM marketlerde AirPods 2 kulaklıklar varBu hafta BİM marketlerde AirPods 2 kulaklıklar var
Apple Airpods Pro özellikleri ve fiyatıApple Airpods Pro özellikleri ve fiyatı
Kablosuz kulaklıklar pazarını Apple AirPods ile domine ettiKablosuz kulaklıklar pazarını Apple AirPods ile domine etti

PAYLAŞ