Kablosuz kulaklıklar pazarını Apple AirPods ile domine etti - Haberler - indir.com

Kablosuz kulaklıklar pazarını Apple AirPods ile domine etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-12 18:01:06
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Counterpoint Research adlı araştırma şirketi tarafından 2019 yılındaki kablosuz kulaklık pazarı ve satışları incelendi. Söz konusu verilere göre şirket detayları paylaştı. Buna göre kablosuz kulaklık pazarında Apple’ın 2019 yılında küresel pazarın yüzde 47’sine tek başına sahip olduğu gözüküyor. Akıllı telefon pazarında yaşanan gelişmeler sadece telefon odaklı değil, aksesuarların gelişimi ile de mümkün oluyor. Her geçen gün hayatımızı kolaylaştıracak yeni teknolojiler sektöre giriş yaparken, bu ürünlerden birisi ise kablosuz kulaklıklar oluyor. Bu noktada pazarda Samsung, Apple, Huawei ve Xiaomi gibi telefon pazarında önde gelen teknoloji isimlerinin kendi geliştirmiş oldukları kablosuz kulaklık modelleri tercih edilmeye devam ediyor.

Kablosuz kulaklık pazarında Apple öncülüğü sürüyor

AirPods ile rekabet etmeye hazırlanan JBL TUNE 220 TWS Türkiye'deAirPods ile rekabet etmeye hazırlanan JBL TUNE 220 TWS Türkiye'de

Söz konusu Pazar için Counterpoint Research adlı araştırma şirketi, 2019 yılındaki kablosuz kulaklık satışlarını açıkladı. Yapılan araştırma sonucunda elde edilen sonuçlara göre kablosuz kulaklık sektöründe liderin açık ara bir şekilde Apple olduğu gözüküyor. Apple’ın AirPods serisi kulaklıkları ile rakiplerini ciddi bir şekilde geçtiği gözüküyor. Buna göre 2019 yılının son çeyreğinde pazara giren AirPods Pro modelleri 6 milyon satış seviyesinde bulunuyor. Bu satış ayrıca aynı çeyrekteki tüm kablosuz kulaklık satışlarının yüzde 44’ünü oluşturuyor. Counterpoint Research, Apple’ın bu süreçte ciddi bir tedarik sorunu bile yaşadığını belirtiyor. Araştırmalar kapsamında ABD’li şirket Apple, 2019’un tüm kablosuz kulaklık satışlarının yüzde 47’sini oluşturuyor.

Diğer yandan en fazla tercih edilen ikinci kablosuz kulaklık markası ise Xiaomi ve Samsung oluyor. Her iki şirkette pazarda yüzde 6’lık bir paya sahip durumdalar. Hem Samsung hem de Xioami’nin 2020 yılı içinde Apple geçmesi mümkün gözükmüyor. Yapılan değerlendirmelere göre Apple, 2020 yılında 100 milyondan fazla AirPods Pro satışı yapması bekleniyor. Samsung ise 2019 yılında 8 milyon kadar Galaxy Buds satmayı başarmış durumda.  


Bu hafta BİM marketlerde AirPods 2 kulaklıklar varBu hafta BİM marketlerde AirPods 2 kulaklıklar var
Apple Airpods Pro özellikleri ve fiyatıApple Airpods Pro özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ