Android’de uygulama güncellemeleri nasıl geri alınır? - Haberler - indir.com

Android’de uygulama güncellemeleri nasıl geri alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-22 14:59:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Android ekosisteminde birçok özelleştirilebilme ve özgürlük imkanı bulunduğu için, kullanıcılar cihazlarını istedikleri gibi yönetiyorlar. Android cephesinde uygulamalar sık sık güncellendiği için bazı zamanlar bu güncellemeler can sıkabiliyor. Kullanıcılar ise bu durumda güncellemeyi geri alma yöntemine başvurabilirler. Bizde sizlere bu içeriğimizde Android’de nasıl güncellemeyi geri alabileceğinizi anlatacağız. Android ekosisteminde uygulamaların güncelleme sıklığının oldukça yoğun olduğu biliniyor. Özellikle Facebook, Youtube, Twitter ve Instagram gibi uygulamalar düzenli olarak güncellenerek yenilikler sunmaya devam ediyor. Bu değişiklikler her kullanıcı tarafından beğenmediği için uygulamayı eskisi haline getirmeniz mümkün olacaktır.

Ancak bu işlemi Google Play Store üzerinden gerçekleştirmek mümkün olmuyor. Öyle ki içeriklerinden bahsedeceğimiz bazı güvenli APK siteleri üzerinden uygulamaların eski sürümlerini indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu sayede eski sürümler ile beraber tasarımını beğenmediğiniz uygulamaların eski tasarımına kavuşabilirsiniz.

iOS 13’ün çok sevilen özelliği Android 11'e gelecek!iOS 13’ün çok sevilen özelliği Android 11'e gelecek!

Android cihazlarda uygulama güncellemesi nasıl geri alınır?

İlk olarak uygulamaların otomatik olarak güncelleme özelliğini kapatmanız gerekiyor. Google Play Store’a girerek sol üstte yer alan menüden ayarlara erişin. Buradan Genel sekmesi adı altında yer alan “Uygulamaları otomatik güncelle” kısmına dokunun. Uygulamaları otomatik olarak güncelleme seçerek “Tamamlandı” bölümüne basın.

  • Daha sonra Ana sayfa üzerinden Ayarlar menüsüne erişin.
  • Uygulamalar sekmesine girin.
  • Güncellemeyi geri almak istediğiniz uygulamayı bularak dokunun.
  • Uygulamayı bu ekran üzerinden silin.
  • Daha sonra telefon tarayıcınız üzerinden güvenilir bir APK sitesine girin.
  • Eski sürümü yüklemek istediğiniz uygulamayı siteden bulun.
  • İstediğiniz sürümü seçip indirin.
  • APK indikten sonra Android cihazınıza APK dosyasını kurun.

Uygulamayı silerek geçmiş uygulamayı yükleyebilirsiniz. Silmeden yeni bir sürüm cihazınızda kurulu olursa, yükleme olmayacaktır. APK indirme noktasında ise güvenilir sitelerden olan APKMirror ve APKPure gibi siteleri tercih edebilirsiniz. Siteler üzerinden arama çubuğundan uygulama araması gerçekleştirebilirsiniz.

APKMirror üzerinden anlatacak olursak, siteye giriş yapın. Eski sürümünü indirmek istediğiniz uygulamayı site araması bölümünden aratın. Daha sonra çıkan sonuç ekranında APPS sekmesine basın. Burada uygulamalar sıralanacak ve indirmek istediğiniz uygulamayı seçin. Daha sonra sayfanın aşağısında uygulamaya dair eski sürümleri göreceksiniz. Buradan istediğiniz sürümü seçebilirsiniz. Seçtiğiniz sürüm için sağ tarafta yer alan indirme tuşuna basın ve aşağıda Android cihazlar için APK dosyasını göreceksiniz. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra APK dosyasını çalıştırın ve Android Paket yükleyicisi açılacak ve yükleme başlayacaktır.

Android uygulama yedekleme nasıl yapılır?

Eski güncel sürüm uygulamayı silmeden önce yedek almak isteyebilirsiniz. Bununla beraber verilerinizi de kaybetmeyecek ve eski sürümde bile verilerinize erişebilirsiniz. Akıllı telefonlarda yer alan uygulamaların yedeklerini alabilmek için bazı üçüncü parti uygulamalardan yardım alabiliriz. Bu noktada Super Back Up adlı uygulamayı sizlere göstereceğiz.

Super Back Up uygulamasını yükledikten sonra uygulamayı açtığınızda “Uygulamalar” seçeneğine basın. Daha sonra telefonunuzda yüklü olan uygulamaları göreceksiniz. Yedeklemek istediğiniz uygulamanın yanındaki kutucuğu işaretleyin ve alt tarafta yer alan “Yedekle” butonuna basın. İşlem sonucunda ise uygulamanızın verileri yedeklenmiş olacaktır. Yedekleminizi geri yüklemek için ise uygulamada Arşivlenmiş sekmesinden yüklemek istediğiniz yedeğin yanına tik işareti katın ve alt taraftan yükle diyerek yükleyebilirsiniz.


Facebook, Android'e rakip olmaya hazırlanıyorFacebook, Android'e rakip olmaya hazırlanıyor
Android uygulamaları nasıl hafıza kartına taşınır?Android uygulamaları nasıl hafıza kartına taşınır?

PAYLAŞ