iOS 13’ün çok sevilen özelliği Android 11'e gelecek! - Haberler - indir.com

iOS 13’ün çok sevilen özelliği Android 11'e gelecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-17 21:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google’ın mobil işletim sistemi olan Android 10 ile beraber gelen yeniliklerin arasında Karanlık Mod özelliği de bulunuyordu. Apple cephesinden ise iOS 13 ile beraber sunulan karanlık mod özelliği aktif edildiği zaman, uygulamalar ve sistem menüleri karanlık temaya geçiş yapıyor. Bu mod sayesinde özellikle gece telefon kullanımlarında beyaz ışığın gözü yorması engelleniyor. Diğer yandan OLED ekranlı akıllı telefonlarda ise pil tasarrufu sağlanmış oluyor. Ancak birçok iPhone kullanıcısı normal gündüz saatlerinde bile cihazlarını karanlık modda kullanıyorlar.

Android 11 ile karanlık mod zamanlaması gelecek

Android Auto, önümüzdeki yıl BMW'ye geliyorAndroid Auto, önümüzdeki yıl BMW'ye geliyor

Ancak Android tarafında kullanıcıların bu modu otomatik olarak aktif hale getirmesi mümkün olmuyor. iOS tarafında ise zamanlama özelliği ile günün belli bir saati sonrasında karanlık moda geçiş yapılabiliyor. Android tarafında ise karanlık modu manuel olarak açıp kapatmanız gerekiyor. Ancak kullanıcılar bir süredir otomatik zamanlama özelliğinin gelmesini istiyor. Android 10’un ilk karanlık mod testlerinde otomatik zamanlama özelliği bulunuyordu. Ancak final sürümü ile beraber bu özellik kaldırıldı. Geçiş zamanı geldiği zaman cihazın yeniden başlatılması gerekmesi bu noktada kullanıcıları rahatsız edebileceği düşünüldü.

Kullanıcılardan konu hakkında gelen şikayetleri değerlendirdiklerini belirten Google çalışanı, bir sonraki Android sürümü ile beraber karanlık mod özelliğinin zamanlayıcı özelliğine sahip olacağı işaret edildi. Diğer yandan Android 10 yüklü cihazınızdan üçüncü parti uygulamalar ile  karanlık modu zamanlamanız mümkün olacaktır. Bakalım Android 11 ile beklenen özellik sunulacak mı göreceğiz.


Google’dan Android krizi hakkında resmi açıklama!Google’dan Android krizi hakkında resmi açıklama!
Android için Google Chrome 79 güvenli değil mi? Google'dan şok açıklama!Android için Google Chrome 79 güvenli değil mi? Google'dan şok açıklama!

PAYLAŞ