Akıllı Telefonlarda Silinen Numaralar Nasıl Geri Getirilir? - Haberler - indir.com

Akıllı Telefonlarda Silinen Numaralar Nasıl Geri Getirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-29 14:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Telefonların kaybedilmesi ya da bozulması durumunda yaşanan en büyük sorunlardan birisi da numaraların silinmesi. Özelikle telefonun çalıştığı dönemlerde numaralarını güvenli bir şekilde almayan kişiler, telefonun ani bozuklukları karşısında da çaresiz kalabiliyor. Bu tür anlarda ise yapılabilecek hala bir şeyler var. Peki, akıllı telefonlarda silinen numaralar nasıl geri getirilir? Bunun için telefonunuzun işletim sistemi önemli. Bu nedenle kullandığınız telefona bağlı olarak Android ya da iOS’Ta silinen numaraları geri getirme adımlarını takip edebilirsiniz.

Android telefonlarda silinen numaralar nasıl geri getirilir?

Android işletim sisteminin kullanıldığı cihazlarda, silinen numaraları geri getirmek için Google hesabını kullanabilirsiniz. Google tarafından (aksi bir işlem yapılmaması halinde) rehber bölümü de yedeklenir. Böylece telefondaki numaraların silinmesi halinde Google’dan yardım alarak numaraların geri gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemlerin yapılması adına yapılması gereken işlemler şöyle;

iPhone Rehberdeki Kopya Kişileri SilmekiPhone Rehberdeki Kopya Kişileri Silmek
  • Google Kişiler sayfasına giriş yapın.
  • Telefonunuzda kullandığınız Google hesabı ile sayfada oturum açın.
  • Google hesap menünüzden kişileri ya da Gmail sayfasında sol tarafta bulunan Rehber seçeneğini takip edin.
  • Rehber sayfasında yer alan kişileri geri yükle seçeneğini takip edin.
  • Burada karşınıza çıkacak süre gibi seçenekleri kendinize göre belirleyerek ilgili süre içerisinde telefonunuzda yer alan tüm numaraları yeniden telefonunuza ekleyebilirsiniz.

iPhone'da silinen numaralar nasıl geri getirilir?

iPhone kullananlar ise Android ve Google arasındaki bağlantı gibi iCloud servisinden yararlanabilir. Kişilerin kayıt edilerek yedeklendiği iCloud, silinen numaraları geri getirmeniz adına büyük bir kolaylık sunuyor. Bunun için ise kişilerin telefonlarından Ayarlar bölümüne giriş yaparak iCloud bölümüne geçiş yapması gerekiyor. Kişiler eğer bu ekranda kapalı değilse kapatarak iPhone’da numaraların tutulmasını seçin. Daha sonrasında ise Kişiler’ yeniden açık duruma getirerek ekranda çıkacak seçeneklerden “Birleştir”i seçin. Bu işlemlerin yapılması ile birlikte aynı isimler alınmayacağı gibi eski numaralarınız telefonunuzla senkronize edilecektir. 

GetContact, durdurulamıyor! 1 haftada 15 milyon kullanıcı!


İlgili uygulamalar
Silinen iPhone Rehberini KurtarmakSilinen iPhone Rehberini Kurtarmak

PAYLAŞ